Skip to main content

Header3
Header1
Header2
Header4
Header5
Header7
Header6
Shadow

ONVZ 2024

Bij ONVZ bent u niet alleen verzekerd van een Eersteklas Zorgverzekering en zeer ruime vergoedingen, maar ook van persoonlijke ondersteuning. U kunt met al uw zorgvragen bij de ONVZ ZorgConsulenten terecht; zij helpen u bij wachtlijstbemiddeling, Snelzorg en het aanvragen van een second opinion.

Als gepensioneerd oud ING’er kunt u deelnemen aan het werkgeverscollectief van ING Bank. U ontvangt 23% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen.

Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker van ING met opgebouwde pensioenrechten in het ING Pensioenfonds of in het ING CDC Fonds, dan kunt u deelnemen in de collectiviteit ING Bank Loyaal. U ontvangt 12% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen.

Basisverzekering

ONVZ maakt afspraken voor u met zorgaanbieders, om snelle toegang tot hoogwaardige zorg te kunnen waarborgen. Met de keuzevrijheid en ondersteuning die u gewend bent. De basisverzekering vergoedt bijna alle zorg op basis van restitutie. Bij ongecontracteerde zorgverleners in de Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg (ggz), farmacie en hulpmiddelen hanteert ONVZ maximale vergoedingen.

 Aanvullende verzekeringen

Bij ONVZ kiest u uit vijf aanvullende verzekeringen: Startfit, Benfit, Optifit, Topfit en Superfit. Deze aanvullende verzekeringen bevatten onder andere vergoedingen voor fysiotherapie (let op het maximale aantal behandelingen voor manuele therapie), mantelzorgondersteuning en vervangende mantelzorg, preventiecursussen,  brillen en lenzen, dieetadvisering en een persoonlijke gezondheidscheck. De hoogte van premie en vergoedingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket. Vanaf Topfit (gepensioneerden én nog niet gepensioneerden) moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

Tandverzekeringen

ONVZ heeft vier tandartsverzekeringen. Tandfit Preventief is de eerste volledig op preventie gerichte tandartsverzekering, inclusief Philips Sonicare ExpertClean. Tandfit A, Tandfit B en Tandfit C zijn de andere tandartsverzekeringen. Bij Tandfit C (gepensioneerden én nog niet gepensioneerden) moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

Meer zorg maar dan anders

Wereldfit

  • Een uitgebreide verzekering voor onverwachte en spoedeisende zorg in het buitenland.
  • Planbare zorg in Duitsland en België valt ook onder de dekking, tot het wettelijke of marktconforme tarief van dat land. U hoeft dan niet bij te betalen als de zorg duurder is dan in Nederland (maar het ziekenvervoer naar/van een ziekenhuis in Duitsland en België niet). Handig als u in Nederland lang moet wachten. Maar let op dat u in een aantal gevallen vooraf toestemming nodig heeft. Dit wordt uitgelegd op: Toestemming vragen voor zorg | ONVZ.
  • Met Wereldfit is uw zorg in het buitenland goed geregeld en verzekerd. Wilt u ook verzekerd zijn voor zaken als bagage, hobby- /sportuitrusting of annulering van uw reis dan doet u er goed aan om uw reisverzekering aan te houden. U kunt overwegen om, als dat mogelijk is, de module medische (of geneeskundige) kosten van uw reisverzekering af te halen. Er zijn reisverzekeraars die uw verplichte (en soms ook) vrijwillige eigen risico van de Basisverzekering vergoeden. Wereldfit doet dit niet.
  • Stel voor uzelf vast of de Wereldfit dekking in uw situatie nuttig of noodzakelijk is.

OntzorgPlus

  • Een aanvullende verzekering die hulp biedt bij noodsituaties. Regelhulp nadat u te horen heeft gekregen dat u een ernstige aandoening hebt of nadat u een ernstig ongeval heeft gehad.
  • Voorbeelden van zaken die onder de dekking van OntzorgPlus vallen zijn: tijdelijke extra zorg thuis bij noodsituaties, zorgdiensten en aanvullende zorg bij kanker.
  • Let op: OntzorgPlus is een product dat minder of niet geschikt is voor leden die de leeftijdsgrens van 70 jaar naderen of ouder zijn dan 70 jaar. In de polisvoorwaarden wordt namelijk bij het begrip aandoeningen en bij de dekking aanpassingen in huis en vervoer bij blijvende invaliditeit na een ernstig ongeval, een leeftijdsgrens van 70 jaar gehanteerd.
  • Alle informatie over OntzorgPlus leest u hier.

De ZorgConsulent: Gids in de Zorg

Bij ONVZ bent u niet alleen verzekerd van optimale keuze en zeer ruime vergoedingen, maar ook van persoonlijke ondersteuning van de ZorgConsulenten. U kunt met al uw zorgvragen bij hen terecht.

De ZorgConsulenten hebben medische kennis en kennen het zorgveld goed. Zij gidsen u deskundig van vraag naar antwoord.

U kunt de ZorgConsulent onder andere benaderen over wachtlijstbemiddeling, een second opinion, voorlichting over preventiecursussen, gezond leven en bewegen. Ook kunnen zij helpen bij de voorbereiding van een gesprek met uw arts.

De ZorgConsulenten van ONVZ bieden ook de mantelzorger ondersteuning. Zij bieden een luisterend oor en denken mee over oplossingen.

Alle informatie over de ZorgConsulenten vindt u hier.

De ZorgConsulenten zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 op telefoonnummer 0800 022 14 50 (gratis), kies optie 2. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgconsulent@onvz.nl.

Oversluiten

Loopt uw zorgverzekering op individuele basis of in een andere collectiviteit al bij ONVZ, dan kunt u deze polis als gepensioneerde via MijnONVZ oversluiten naar de collectiviteit van ING Bank. Het collectiviteitsnummer is 7072.

Dat geldt ook wanneer uw polis in de ING Bank Loyaal collectiviteit loopt en u met pensioen gaat. U kunt dan verder, met een hogere korting voor de aanvullende verzekeringen, in het gepensioneerden collectief.

ONVZ kan u vragen om aan te tonen dat u een pensioenuitkering krijgt of rechten hebt opgebouwd in het ING Pensioenfonds / het ING CDC fonds.

Meer informatie en premie?

Op de website van ONVZ vindt u alle informatie en kunt u de premie berekenen:

  • Bent u gepensioneerd dan klikt u hier
  • Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker met opgebouwde pensioenrechten bij het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds, dan klikt u hier

Als u na het lezen van de informatie vragen heeft, neemt u dan met ONVZ contact op. De medewerkers van het Service Center helpen u graag via chat, telefoon, Facebook en Twitter. Telefonisch zijn zij van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 18.00 uur, te bereiken via het telefoonnummer 030 639 62 22.