Skip to main content

Header3
Header1
Header2
Header4
Header5
Header7
Header6
Shadow

Zilveren Kruis: Gezonder leven

Als u maar gezond bent. Die uitdrukking kennen we allemaal. Omdat hij waar is. Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Voor uzelf. Voor de mensen om u heen. Maar wanneer bent u gezond? Dat gaat over meer dan niet ziek zijn. Over meer dan alleen goed eten en genoeg bewegen. Over meer dan lichaam en geest. Hoe gaat het thuis? Bent u gelukkig in uw relatie? Maakt u weleens een praatje met uw buren? Komt er regelmatig iemand langs? Want uw omgeving, uw relatie met familie en vrienden. Dat heeft allemaal invloed. Gezondheid is een totaalplaatje. En door er zo naar te kijken, is er dus ook veel waar u mee aan de slag kan. Waar u zelf invloed op hebt. Dat hoeft echt niet groots en meeslepend. Maar gewoon dingen die passen bij wie u bent, hoe u leeft en wat u kan.

Aan de slag met de TotaalCheck
Ontdek in een paar stappen hoe het totaalplaatje van uw gezondheid eruitziet. Doe de TotaalCheck.
Stap voor stap gezondheid dichterbij brengen. Voor u. Voor iedereen. Dat is wat wij als Zilveren Kruis willen. Want als het gaat om gezondheid telt alles mee. Wij helpen u met tips, inspirerende verhalen en adviezen om je gezondheid te verbeteren.

Gezond blijven
Zilveren Kruis biedt een scala aan trainingen om gezond te blijven zoals:

- een cursus Mindfullness;
- een Slaapcursus;
- een online zelfhulpprogramma bij pychologische klachten;
- en nog vele andere preventieve cursussen afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Kijk hiervoor in de vergoedingenwijzer 2021 bij Preventie
https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/vergoedingen

De HartWacht: uw eigen cardioloog thuis
Een mooi voorbeeld van ehealth is de HartWacht: via telemonitoring kunnen patiënten met chronische problemen vanuit huis worden gevolgd. Dit leidt tot een forse afname van bezoeken aan de spoedeisende eerste hulp (SEH) en het aantal verpleegdagen in ziekenhuizen

Met hartwacht krijgt u als hartpatiënt zorg bij u thuis. U meet zelf uw bloeddruk, gewicht en ritme. Dan stuurt u de gegevens via de app naar uw cardioloog. Overleggen doet u via BeeldBellen. Niks wachtkamer, gewoon in uw eigen woonkamer!

De HartWacht is een gezamenlijk initiatief van Zilveren Kruis, Cardiologie Centra Nederland en het Nederlands zorginnovatiebedrijf FocusCura.Commissie Sociaal Economische Belangen, 3 juni 2021