Skip to main content

Header3
Header1
Header2
Header4
Header5
Header7
Header6
Shadow

Woensdag 13 december 2023: Bezoek aan de schitterende kerstmarkt in het illustere Münster.

Woensdagmorgen in alle vroegte, het is rond kwart voor zeven en nog donker. Er verzamelt zich een menigte van rond 50 personen. Wat is er aan de hand? Een demonstratie bijeenkomst? Ik kijk nog eens goed en zie toch wat bekende gezichten. Gelukkig, het zijn de deelnemers aan de kerstreis naar Münster. Een vijftigtal enthousiaste leden van de VO-ING die zich hebben aangemeld om deel te nemen aan de eerste buitenlandse trip die regio Oost heeft georganiseerd. Precies om 06.45 uur draait de bus de parkeerplaats op, ik voel het enthousiasme stijgen, iedereen heeft er zin in. Met de broodjes in aanslag inclusief links en recht een rolletje rang neemt iedereen snel zijn plaats in.

De reis naar Munster verloopt dankzij de rustige rijstijl van onze chauffeur in goede harmonie. De regen is onze metgezel en gelukkig in de richting van munster wordt de lucht langzaam van donker grijs naar lichtgrijs. Dat geeft hoop op een droog bezoek aan de kerstmarkt.
Rond half tien draait de bus het immense parkeerterrein op en mogen we los. De reisleiding drukt ons op het hart om precies om 15.30 uur terug te zijn. We waaieren uit richting het centrum waar we naast de kerstmarkten ook een grote warenmarkt aantreffen. De kerstmarkten zijn verdeeld over het centrum en geven een gezellige sfeer om heerlijk rond te struinen. Naast de kerstmarkt heeft Münster ook mooie winkels en voor eenieder is er wel wat te koop. Ook de glühwein smaakt toch anders dan die in Nederland.

De dag gaat snel en tegen vieren loopt de bus weer vol. Iedereen was op de afgesproken tijd aanwezig en dat was heel plezierig. De reisleiding telt tweemaal de aanwezigen en dan geeft Evert het signaal aan de chauffeur dat hij los kan gaan. Zonder files bereiken we Stroe, daar wacht ons een uitstekend diner. De sfeer is prima en er zijn veel enthousiaste deelnemers die richting de reisleiding hiervan verslag doen. Dan is het tijd om richting ons vertrekpunt te gaan. Het is half negen als de bus arriveert op de donkere parkeerplaats. Gelukkig de auto’s staan er nog. De reisleiding wenst eenieder veilige thuisreis en hopelijk tot een volgende keer.

Evert van de Visch en Jan Groeneveld