Skip to main content

Header3
Header1
Header2
Header4
Header5
Header7
Header6
Shadow

Bezoek aan het wijnhuis/museum van Robbers en Van den Hoogen te Arnhem.

Op 9 en 14 november hebben wij het historische wijnhuis aan de Velperweg te Arnhem mogen bezoeken. Er was veel belangstelling, op de twee dagen mochten we ongeveer 90 leden van de VO-ING verwelkomen.

Beide dagen werden wij ontvangen in de authentieke ontvangstruimte en genoten van de gebruikelijke kop koffie/thee. Konden gelijk al een blik werpen in de wijnwinkel, werkelijk een juweel van een winkel!! Heel veel soorten wijn en bijbehorende artikelen zijn daar te koop, zeker in deze dagen een aanrader om te bezoeken.

Met het wijnhuis was afgesproken dat iedere koop voor de VO-ING leden op de bezoekdagen zou gaan met een korting van 10%, heel aardige geste van de gastvrouw.Na de koffie werden er groepen gemaakt om onder leiding van de gidsen een rondleiding te krijgen, met deskundige uitleg, door de kelders die zo ongeveer 1,5 hectare groot zijn.
Er wordt helaas niet meer gebotteld, het is puur een handelshuis in, voornamelijk, Franse wijnen. In de kelders is het altijd 12 a 13 graden C dus ideaal voor opslag van de wijnen.
Veel relaties doen dat dan ook en komen een doosje halen zodra ze daar weer aan toe zijn.

De oude eikenhouten vaten en de RVS vaten (joekels) liggen er nog wel maar worden niet meer gebruikt voor de wijnproductie, zijn puur museum stukken.
Aan het eind van de rondgang kwamen door het museum met allerhande informatie over de productie van wijn en de gereedschappen die er werden/worden gebruikt. Heel interessant om te mogen bekijken.

En dan aan de wijn! In een gezellige setting werden zes wijnen geproefd en kregen we deskundige uitleg, heel gezellig met de diverse groepen die heel veel met elkaar te bespreken hadden. TOP.
Na de proeverij een rustige lunch met heel geanimeerde gesprekken over het verleden / heden en de toekomst zoals dat bankmensen wel gewoon is.
Wij danken de crew van Robbers en Van den Hoogen voor hun inzet en zeer deskundige begeleiding.
Graag zien wij u allen weer bij een volgende bijeenkomst.

Fijne feestdagen en positief 2024 wensen wij u toe!!

Jan Groeneveld , Arie Hulsteijn, Evert van de Visch