Skip to main content

4 April 2023: Bezoek aan de Zandverhalen Elburg.

Elburg op zich is al een bezoek waard. Haar historische binnenstad en botterhaven ademen een verlangen uit naar vroeger tijden.
Eindeloze stromen toeristen slenteren op mooie dagen door de smalle straatjes op weg naar terras, museum, synagoge of andere bezienswaardigheden. Dit Elburg was op dinsdag 4 april het toneel van een bijeenkomst georganiseerd door de regio Oost. Maar dit keer geen stadswandeling, we gingen op bezoek bij de culturele parel van Elburg.

Verrassend, nooit geweten, wat knap, ongelofelijk, ik kijk mijn ogen uit. Zomaar wat opmerkingen door de groep die gehoor had gegeven aan de uitnodiging van regio Oost om deel te nemen aan dit evenement. Op een oppervlakte van 5000 m2 met behulp van 4000 m3 zand troffen we prachtige zandsculpturen aan. Historische verhalen over boten en uit bijbels komen tot leven dankzij beeldhouwwerken, botters, tientallen sluisdeuren en duizend jaar oude olijfbomen.
Bijkomend aan deze prachtige verhalen was de prima lunch als een mooie afsluiting van dit evenement. Uitstekend verzorgt door het team van Zandverhalen Elburg.

Met dank aan Rob Mooijen voor de fotografie

  • Aangemaakt op .