Skip to main content

Verslag van ons bezoek aan kasteel De Haar te Haarzuilens - november 2022

Op woensdag 23 en 24 november zijn wij met een groep van 64 personen op bezoek geweest bij en in kasteel De Haar te Haarzuilens. Nadat de auto’s waren geparkeerd was het een heerlijke wandeling naar het koetshuis van het kasteel. In het koetshuis werden wij door een charmante dame ontvangen en voorzien van koffie/thee of iets anders.
Rond één uur stond de lunch klaar en konden wij daar van genieten.

Aangesterkt gingen wij daarna naar het prachtige kasteel of de buiten opgezette kerstfair met heeeel veel kramen. Uiteraard was daar van alles te koop om de kerstdagen op te fleuren. Ook eten en drinken was ruim voldoende aanwezig, laten we dat nu net op hebben.
Om in dit prachtige kasteel te mogen komen was werkelijk geweldig, in welk een luxe leefde deze familie Van Zuylen / De Rothschild zo rond 1900.

Het kasteel is nu meer een museum geworden waar wij als Nederlanders van mogen genieten. Het is een aanrader om ook op een ander moment nog eens terug te gaan in het kasteel of in dat gebied een wandeling te maken. Een pareltje vanuit onze historie waar de bouwers dankbaar voor mogen zijn.

Toen het donker werd was de faire heel sfeervol en gingen we op een rustig plekje gewoon maar zitten om mensen te kijken en het moois in ons geheugen vast te leggen.