Skip to main content

Header3
Header1
Header2
Header4
Header5
Header7
Header6
Shadow

Woensdag 17 april - highlights Toon Hermans en bezoek Chemelot: “Lachen is de chemie voor je lijf“

Om 10.30 uur verzamelt het gezelschap van oud ING-ers met of zonder partner zich bij
Restaurant De Limbourg aan de markt in Sittard.
Daar doen we ons tegoed aan een stukje versgebakken Limburgse vlaai, sedert begin dit jaar door de EU erkend als officieel Europees streekproduct, vergezeld van een kopje koffie/thee.


De stadsgidsen wachten ons om 10.30 uur op om te starten met een stadswandeling welke als hoofdthema Toon Hermans heeft. Gedurende deze anderhalf uur durende wandeling worden we op een enthousiaste wijze helemaal bijgepraat over de levenswandel van de bekendste Nederlander die Sittard heeft voortgebracht. We staan stil bij diverse panden die verbonden waren met Toon en enkele standbeelden verwijzen naar de link van hem met Sittard. En ja…… de goden waren ons gunstig gezind want de regen heeft gewacht tot dat we waren uitgewandeld.


Vervolgens begeven we ons op weg naar Hotel van der Valk in Stein Urmond, waar we worden vergast op een heerlijke live-cooking lunch en onze inwendige mens volop aan z’n trekken komt.


Om 14.00 uur wordt door René Slaghek van Chemelot een inleiding gegeven over de chemische activiteiten welke plaatsvinden op hun bedrijventerrein, gevolgd door een bus tour over de site die ruim 800 hectare groot is en waar werkgelegenheid wordt geboden aan ca 8.100 mensen. Na afloop krijgen we nog een verhandeling over de toekomst van Chemelot en worden de aspecten duurzaamheid en veiligheid nader toegelicht. Al met al een heel interessante en onderhoudende middag.


We sluiten ons uitstapje af met een borrel en een hapje waarna eenieder weer met een voldaan gevoel hotel- of huiswaarts keert.

Activiteitencommissie VO-ING Rayon Zuid
Jan Thijssen/Anton Cornelissen