Skip to main content

Header3
Header1
Header2
Header4
Header5
Header7
Header6
Shadow

Verslag bezoek aan het Schoenenkwartier in Waalwijk

Donderdag 12 oktober 2023 bracht een groep VO-ING leden een bezoek aan het Schoenenmuseum gelegen in het gezellige centrum van Waalwijk. Dit moderne museum met horeca gedeelte en museumwinkel is gevestigd in het voormalig stadhuis.

Geen duf museum maar mede door de interactieve exposities een levendig museum van internationale allure.
Op de begane grond bevindt zich vooral technische informatie vanaf het looiproces tot onderdelen van de schoenproductie-technieken. Ook is het mogelijk om met een simulator schoenonderdelen aan elkaar te stikken. Zelfs een nostalgische 60-er-jaren schoenwinkel ontbreekt niet.

De collectie tentoongestelde schoenen op de 1e en 2e verdieping geeft een uitgebreid overzicht vanuit het verleden tot heden, aangevuld met zeer creatieve creaties tot schoenen die celebrities droegen. Naast een zeer grote collectie “schoenen-boeken” is er een bioscoopzaaltje waar een 50 minuten durende film draait.

Nadat deelnemers onder begeleiding van een gids uitgebreid kennis namen van deze unieke verzameling kregen zij een lunchbuffet aangeboden in naastgelegen restaurant ’t Slot. Na afloop brachten velen nog een bezoek aan de beeldbepalende kerk van Waalwijk De Sint-Jan de Doper met zijn negentien koperen koepels en de lange slanke klokkentoren.

René Toorenburgh