Skip to main content
Maximaal aantal deelnemers: 60
Nog beschikbare plaatsen: 0

VO-ING: 20 september 2023 - Leuk dagje uit in Midden-Brabant.

Van 20 September 2023 09:00 tot 20 September 2023 17:15 uur.

Het evenement is vol

Let op: Heeft u de link in de nieuwsbrief gebruikt, dan hoeft u waarschijnlijk niet in te loggen.

VO-ING: 20 september 2023 -  Leuk dagje uit in Midden-Brabant.

 IMG 2685 250IMG 2690 250dev4 250

 

Op woensdag 20 september zorgt de Activiteitencommissie VO-ING regio Zuid weer voor een afwisselend programma in Heukelom, Berkel-Enschot en Den Bosch. Het vervoer tijdens die dag naar de locaties wordt weer keurig verzorgd middels een touringcar. Eventuele treinreizigers worden door de bus opgehaald aan de achterzijde van het CS Tilburg.

De dag begint met ontvangst bij HCR de Druiventros in Berkel-Enschot; parkeren kan hier op het bijgelegen parkeerterrein, graag zoveel mogelijk aan de achterzijde van het terrein uw auto parkeren.
Na de koffie/thee met een lekker stukje gebak, stappen we om 10.00 uur in de bus voor ons eerste bezoek, namelijk Monument van Riel in Heukelom; de bus is hier binnen 5 minuten.

Monument van Riel, - Kijk op Youtube - is een monumentale boerderij waarin Marcel en Angèle van Riel in 53 jaar hun huis hebben ingericht met een enorme verzameling antiek, curiosa, kunst die ze op hun vele reizen naar Frankrijk en België hebben vergaard. Je weet werkelijk niet wat je ziet en waar je moet kijken. Marcel en Angèle verzorgen daar rondleidingen. Vorig jaar zijn er o.a. TV-opnamen geweest voor Boer zoekt vrouw; schapenhoudster Sabine ontving hier toen haar 10 kandidaat-boeren.

Deze rondleiding duurt 1 uur en er kunnen maximaal 30 personen per groep worden rondgeleid. De overige 30 gasten blijven in de bus die vertrekt naar het nieuwe dorpshart/winkelcentrum van Berkel-Enschot; max 10 minuten rijden. In de afgelopen jaren is en wordt nog steeds rondom het voormalige Trappistinnenklooster een nieuw dorpscentrum ontwikkeld, genaamd Ons Koningsoord - Website -  en. - Winkelcentrum Koningsoord -  Hier wordt gewinkeld, gewoond en er is horeca en cultuur. Deze rondleiding duurt max. 35-40 minuten, waarna de groepen worden gewisseld bij Monument van Riel.

Nadat beide groepen zijn rondgeleid bij Monument van Riel en Ons Koningsoord brengt de bus ons naar Den Bosch, de prachtige, historische en gezellige provinciehoofdstad. Bij Van Puffelen Eetcafé zal dan omstreeks 13.00 uur een lekkere lunch voor ons worden geserveerd.
Naast het eetcafé is de opstapplaats voor de rondvaart over de Binnendieze  Meer informatie...

Den Bosch
Den Bosch is een stad met een rijk verleden. De Historische route op de Binnendieze neemt je mee naar de middeleeuwen, de tijd waarin deze stad een bloeiend centrum van handel en kunst was. We gaan in een fluisterbootje onder de stad door. De Binnendieze stroomde vroeger achter de huizen langs. Voor de burgers leverde de Binnendieze in vroeger jaren niet alleen drinkwater, het stroompje werd óók gebruikt als riool.

Tijdens deze vaartocht ontdek je hoe stil het kan zijn, midden in die bruisende stad. Je vaart onder het stadhuis door, waar pasgetrouwde stellen letterlijk in het huwelijksbootje stappen, en over de Singelgracht langs de vestingwallen waar je ziet hoe abrupt de overgang hier is van stad naar natuur. De Historische route laat je alle facetten van de boeiende Binnendieze zien; deze rondvaart duurt 50 minuten.

Na deze bijzondere kennismaking met Den Bosch brengt de bus ons weer naar ons beginpunt, HCR De Druiventros, waar we onder het genot van een borrel en een lekkere snack nog kunnen napraten over ongetwijfeld weer een mooie dag.

Omstreeks 17.15 uur sluiten we af en brengt de bus de treinreizigers weer naar het station.

Het programma van 20 september is als volgt:

09.00 uur: ontvangst gasten met kopje koffie/thee met gebak bij HCR De Druiventros, Bosscheweg 11, 5056 PP te Berkel-Enschot, eenvoudig te bereiken vanaf A58, A65 en N65. Graag uw auto parkeren op het achterste deel van het parkeerterrein. Vanaf hier vertrekt de touringcar om 10.00 naar Monument van Riel
10.15 uur: start rondleiding 1e groep Monument van Riel; 2e groep gaat naar Ons Koningsoord
11.00 uur: wisseling van de groepen bij Monument van Riel en vertrek bus voor 2e
rondleiding Ons Koningsoord
12.15 uur: vertrek bus van Monument van Riel naar Den Bosch
13.00 – 14.00 uur: Lunch Van Puffelen
14.20 uur: we stappen in de bootjes voor rondvaart Binnendieze; omdat er maximaal 2 bootjes tegelijk kunnen vertrekken, vertrekt de 2e groep 20 minuten later.
16.00 uur: vertrek bus naar De Druiventros voor een afsluitende borrel.
17.15 uur: einde van deze leuke dag; de bus brengt de treinreizigers naar het station Tilburg en de overige gasten kunnen met de auto weer huiswaarts.

Het maximaal aantal deelnemers voor deze dag is 60 personen.
Aanmelden kan tot uiterlijk 31 augustus 2023.
Eigen bijdrage € 15,00 per persoon.

Slecht ter been?
De excursie door Monument van Riel en de rondvaart Binnendieze is lastig, deels niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. In Den Bosch kan de bus niet helemaal bij Van Puffelen komen, dus moeten we een klein stukje lopen.

Gelieve bij je aanmelding eventuele voedselallergieën door te geven.

Komt u met de trein?
Deelnemers die met de trein komen dienen dit via een mail kenbaar te maken aan benkolsteren@home.nl
Zij worden om 09.00 uur aan de achterzijde van het centraal station Tilburg opgehaald door onze touringcar.

Voor nadere informatie over deze dag kunt u contact opnemen met:
Ben Kolsteren benkolsteren@home.nl of 06-54313323
Joost Dirckx joost.dirckx@gmail.com  of 06-21235225

Disclaimer
Deelnemers aan enig evenement of activiteit van de VO-ING vrijwaren de VO-ING en haar organisatoren voor schadeaanspraken direct of indirect voortvloeiende uit hun deelname aan een VO-ING activiteit. De VO-ING aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel. De deelnemers aan de activiteit(en) doen zulks geheel voor eigen rekening en risico.
U kunt tot de sluitingsdatum voor inschrijven kostenloos annuleren. Na die datum zijn er kosten door de vereniging gemaakt en is kostenloos annuleren niet meer mogelijk.