Skip to main content

Header3
Header1
Header2
Header4
Header5
Header7
Header6
Shadow

Dinsdag 23 mei 2023, een Topdag met een bezoek aan het bedrijf ALSTOM in Ridderkerk!

Rayon West van VO – ING organiseerde een geweldige dag voor de deelnemers.

Mijn partner en ik (Marijke Beumer- van de Peppel) waren ook van de partij. We startten met een bezoek aan het bedrijf ALSTOM in Ridderkerk. Een bedrijf dat een toonaangevende leverancier is van duurzame oplossingen voor de spoorwegsector. Het is een multinationale onderneming met een hoofdkantoor in Parijs.

Na de koffie met heerlijke koek kregen we uitgebreide uitleg en een rondleiding in de vestiging van ALSTOM in Ridderkerk. Leuk!!

Vervolgens scheepten we ons in op de sleepboot Pieter Boele, een prachtig schip gebouwd in 1893.
De stoomsleper is nu in bruikleen van de Stichting Dordt in Stoom met als doel de sleepboot te behouden als cultureel varend erfgoed.
De bemanning zorgt uitermate goed voor het schip. Alles blinkt en ieder stukje koper was voortreffelijk gepoetst.


Het schip ademt voor mij nu de sfeer uit van een van de boten waarmee Sinterklaas jaarlijks aankomt in Nederland. Ik had niet gek opgekeken als er toch nog een zwart Pietje tevoorschijn was gekomen.!
Ondanks de frisse wind was het een prachtige vaartocht, waarbij ook nog eens een heerlijke lunch werd geserveerd.


Er werd aangelegd bij het World Port Center in Rotterdam. Het van boord gaan werd door de bemanning op een ingenieuze wijze geregeld. Compliment.


De Veiligheidsregio Rotterdam – Rijnmond, dat zetelt in de World Port Toren, is het kloppende hart van de rampen- en crisisbeheersing in de regio.
Ook hier kregen we een uitgebreide toelichting over alle werkzaamheden, waarbij het onderdeel “hoe woon ik brandveilig in mijn huis” mij deed nadenken over “weet je zeker dat je alles in orde hebt?” Ook niet te vergeten was het geweldige uitzicht op de 31e etage, waar we zaten.


Tot slot de terugvaart naar Ridderkerk. Ook weer een heerlijke tocht, met een drankje en een hapje onderweg.
Rest mij niets anders dan de organisatoren van deze dag ALLE LOF toe te zwaaien. Alles was tot in de puntjes geregeld, wat resulteerde in een ontspannen en fijne dag.


Heel veel dank aan Hans de Vries en Riet Beckers. Ik denk dat alle medereizigers het mij eens zullen zijn.
Wij nemen vaker deel aan een uitje van de VO-ING in Nederland, maar dit was een toppertje zou mijn man zeggen.


Marijke Beumer – vd Peppel