Skip to main content
Maximaal aantal deelnemers: 40
Nog beschikbare plaatsen: 23

VO-ING: 12 oktober 2023 - Domotica en digitalisering in de ouderenzorg: een verrassende inkijk in de heden ten dage beschikbare toepassingen en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Van 12 Oktober 2023 10:30 tot 12 Oktober 2023 17:00 uur.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Let op: Heeft u de link in de nieuwsbrief gebruikt, dan hoeft u waarschijnlijk niet in te loggen.

VO-ING: 12 oktober 2023 - Domotica en digitalisering in de ouderenzorg: een verrassende inkijk in de heden ten dage beschikbare toepassingen en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

 IMG 20230905 WA0016 250IMG 20230905 WA0014 250mil2 250

Digitalisering in de ouderenzorg is volop in ontwikkeling. Regelmatig zijn hierover nieuwsberichten die weer volgende stappen en ontwikkelingen aankondigen. Met digitalisering maak je onder andere het monitoren van het gedrag van personen en het ondernemen van acties op afstand mogelijk. Er zijn al vele toepassingen, maar vaak zijn daarbij de terechte vragen:

  • Wat is de praktische toepasbaarheid?
  • Op welke schaal wordt het nu al toegepast?
  • Is het voor de doorsnee consument betaalbaar?
  • Wat zal er in de toekomst nog meer mogelijk worden?

De meeste VO-ING leden zullen het antwoord op deze vragen niet weten en informatie daarover zal voor hen een eyeopener zijn.

Ledenraadslid Rob Peters is samen met zijn echtgenote op zoek gegaan naar de mogelijkheden om een informatief programma over domotica en digitalisering in de ouderenzorg op te stellen.

Zij kwamen uiteindelijk terecht bij Imelda Bogaard, Projectmedewerker Zorgwinkel Lelie Zorggroep te Hoogvliet. Imelda vertelde op enthousiaste en inspirerende wijze over digitale toepassingsmogelijkheden in de ouderenzorg, waaronder Domotica en EHealth. Zij ontving ons in een zogenaamde comfortwoning, bomvol met praktische hulpmiddelen voor minder valide ouderen. Van een aantal hulpmiddelen liet Imelda zien hoe je ze kan/moet gebruiken.

Imelda toonde zich heel enthousiast om een groep VO-ING leden in Hoogvliet te ontvangen en wegwijs te maken in de wereld van de digitale ouderenzorg. Niet alleen door te vertellen over de toepassingsmogelijkheden van domoticasystemen bij de thuiszorg, maar de deelnemers ook kennis te laten maken met de praktijk door deelname aan workshops.

Wij zijn Imelda zeer erkentelijk dat wij u het onderstaande kennismakingsprogramma met domotica en digitalisering in de ouderenzorg kunnen aanbieden. Het programma is zo gemaakt dat iedereen aan alle workshops kan deelnemen.

10.30 – 11.30 Inloop: koffie of thee met cake/ appeltaart.

11.30 – 12.30 Start lezingen door verschillende medewerkers over de activiteiten van de Lelie Zorggroep op het gebied van de ouderen- en jeugdzorg (comfortwoning, digitale dagzorg, vrijwilligerswerk landelijk Lelie Zorggroep, Dock landelijk en vrijwilligers, etc.).

12.30 – 13.30 Gezamenlijke lunch.

13.30 – 15.00 4 Workshops van 30 minuten waaraan iedereen, elkaar afwisselend, in groepen deelneemt. De workshops gaan in op verschillende toepassingen van domotica en digitalisering, zoals ergotherapie, Zorgwinkel, Comfortwoning en keuken.

15.00 – 15.30 Evaluatie lezingen en workshops (iedereen).

Wandeling naar De Geluksplek aan de Oude Maas.

15.30 – 16.30 wandeling naar De Geluksplek aan de Oude Maas (iedereen die mee wil/kan).

15.30 – 16.30 voor niet-wandelaars: talententest en/of oudhollandse spelletjes.

16.30 – 17.00 Afsluitende gezamenlijke borrel met een hapje.

Bij de Geluksplek aan de Oude Maas kunt u sporttoestellen zien die ook vanuit een rolstoel kunnen worden gebruikt, de Duo-fiets uitproberen en genieten van de schepen die langskomen.

Een wandeling die dus zeer de moeite waard is om te maken!

Datum:
12 oktober van 10.30 tot 17.00 uur, incl. lunch. Gaarne eventuele dieet wensen doorgeven voor 1 oktober.

Uw eigen bijdrage is € 20,00 en er is plek voor 40 deelnemers.

Adres: Kruisnetlaan 410 - 3192 LK Hoogvliet.

Bereikbaarheid:
Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer is ook erg makkelijk: er stopt een metro in de buurt en een bus.

Een activiteit die anders dan anders is te noemen en die u wellicht op nieuwe inzichten en andere ideeën kan brengen. Wij heten u van harte welkom,

Rob & Ieteke Peters, Frans Proper en Frank Sukel

Informatie bij Rob en Ieteke Peters
Tel: 06-31000266 of 023-5293956

Annuleren
Tot ca. 10 dagen voor de datum van de activiteit kunt u zich via de site afmelden. De inschrijfbutton is dan een uitschrijfbutton geworden.

Na die tijd kunt u alleen via het secretariaat annuleren. 

Deelnemers aan enig evenement of activiteit van de VO-ING vrijwaren de VO-ING en haar organisatoren voor schadeaanspraken direct of indirect voortvloeiende uit hun deelname aan een VO-ING activiteit. De VO-ING aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel. De deelnemers aan de activiteit(en) doen zulks geheel voor eigen rekening en risico.
U kunt tot de sluitingsdatum voor inschrijven kosteloos annuleren. Na die datum zijn er kosten door de vereniging gemaakt en is kosteloos annuleren niet meer mogelijk.
U gaat er mee akkoord dat er video of afbeeldingen gemaakt zullen worden en dat u daar op kan voorkomen. Deze kunnen op de site of VO-ING media gebruikt worden.