Slider

Rayon Midden organiseerde 6 november voor 65 deelnemers een 3 uur durende rondvaart op de Vecht. Op deze stralende herfstdag vertrok de boot veel later dan gepland vanuit Nigtevecht.
Oorspronkelijk was het vertrekpunt Loosdrecht, maar door onvoorziene omstandigheden werd de vaarroute gewijzigd. Alle deelnemers van deze rondvaart krijgen van de organisatie Zaanveer twee tickets voor de prijs van 1 om de oorspronkelijke rondvaart nog eens privé te boeken.

Eenmaal aan boord liepen sommige deelnemers gelijk door naar het bovendek om nog voor de lunch te genieten van de zon. De kapitein heette ons allen welkom op de Bommelervaart en opende al vrij snel , na een koffiemomentje, het oer- Hollandse stamppotbuffet.
Men genoot volop van het buffet. Volle borden met zuurkool, boerenkool en hutspot met daarop een gehaktbal , plus een halve rookworst en zelfs een schep draadjesvlees ging mee naar de tafel. Op sommige borden was nog een plekje voor wat augurkjes, piccalilly of mosterd. Een tweede gang naar het buffet werd door sommigen niet geschuwd. Maar gelukkig was er ook genoeg om alle magen aanzienlijk te vullen.

Ook de drankjes lieten zich primasmaken op het water en genoot men volop van het weer, de omgeving, van elkaar en de gezelligheid aan boord. Rond 15.15 uur zagen we de aanlegsteiger in Nigtevecht weer verschijnen, zodat de terugweg naar huis met een voldaan gevoel aanvaard kon worden.
Algemeen commentaar was; het was zeer de moeite waard! Aangezien deze rondvaart binnen 2 uur vol zat, zal Rayon Midden in het april 2020 weer een tocht organiseren met de Bommelervaart.

­