Slider

Op 24 september nam een groep van 72 leden deel aan een nostalgie-arrangement bij Beeld en Geluid in Hilversum. Dit arrangement is een echt feestelijk programma, bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Voorafgaand kreeg de groep een uitgebreide lunch aangeboden.

Vervolgens ging de groep naar een zaal waar door middel van beelden en de benodigde toelichting een soort diner de revue passeerde.
Dit diner bestond uit een voorgerecht van kinderprogramma’s: o.a. Pipo de Clown, Swiebertje, de Fabeltjes krant, Floris en Ome Willem.
Daarna werd het tussengerecht gepresenteerd van de drie grote cabaretiers; Wim Sonneveld, Wim Kan, en Toon Hermans. De lachspieren en de meezingers gingen los.
Aansluitend volgde het hoofdgerecht met de amusement programma’s; o.a. Zeg eens Aaa, Ja zuster Nee zuster, 't Schaep met de 5 pooten, Stiefbeen en zoon.
Het kon niet op dus het tweede tussengerecht kwam tevoorschijn; onze Nederlandse winnende songfestival deelnemers; Corry Brokken met Net als toen, Teddy Scholten Een beetje, Leny Kuhr een van de vier winnaars met De Troubadour, Teach-In Ding-a-dong. Helaas is van Duncan Laurence met Arcade nog niets in deze galerij.
Na ruim 2,5 uur het nagerecht met de zaterdagavondprogramma’s; met o.a. AVRO’s Wie-kent-kwis (Fred Oster), Een van de acht (Mies Bouwman), Willem Ruisshow, Ron’s Honeymoonquiz, Johnny en Rijk show, De Kleine Waarheid. Al met al een middag vol met vele oude bekenden en onvergetelijke hoogtepunten met een lach en een traan.

Aan het eind van het arrangement zag de groep nog het echte uniform van Hetty Blok, de grote schoenen van Pipo dit alles goed bewaard in de relikwieënkast. Daarna was de groep vrij om het museum in te gaan.
Een geslaagd evenement van Rayon Midden georganiseerd door Jan Everts.

­