31 juli 2019 Artis: Alweer een volgeboekt evenement: Natura Artis Magistra ("de natuur is de leermeesteres van de kunst").

Deelnemers aan het ‘dagje Artis’ werden hartelijk verwelkomd door het activiteitenteam van VO-ING Rayon Midden en ontvingen hun entreebewijs uit handen van de organisator Liesbeth Willekens.
De dag begon met een stralend zonnetje maar volgens de weersverwachting zou dit van korte duur zijn.
In het Planetarium schoof iedereen aan lange tafels gezellig naast elkaar voor een bakkie troost (we zijn wel in Mokum natuurlijk) met een appelpunt.
Hierna werden wij in 4 groepen verdeeld voor een rondleiding door de oudste en bekendste dierentuin van Nederland onder leiding van een Amsterdamse gids.

Plots waren daar de voorspelde regenbuien die zorgden voor natte zomerkleding. Dapper trotseerden onze leden de pittige buien en vanonder kleurrijke parapluutjes liepen we langs giraffen, buffels, leeuwen naar de dikhuiden (olifanten) in hun nieuwe dierenverblijven waar het welzijn van de dieren op de eerste plaats komt.
Het bleef pijpenstelen regenen waardoor alle bezoekers het apenhuis, het reptielenhuis of het monumentale aquarium ingevlucht waren.

Na de rondleiding was het voedertijd en arriveerden we hongerig in restaurant De Twee Cheetahs waar iedereen kon genieten van een uitgebreide lunch. Hierna kon men op eigen gelegenheid nog tot sluitingstijd door Artis wandelen.

Met applaus werd het organisatieteam VO-ING Rayon Midden bedankt voor deze bijzonder leuke dag.

 

­