Slider

Na een aantal miezerige dagen was het donderdag 26 oktober jl. bijna de mooiste dag van de week.
Opa’s en Oma’s uit Heerenveen, Zwolle, Arnhem, Dordrecht, Hilversum, Amstelveen en Amsterdam kwamen met hun kleinkinderen helemaal naar Enkhuizen. Dat bleek soms nog een hele toer vanwege de vele wegomleidingen.

Om half elf was de ontvangst met koffie en appeltaart, in de Blauwe Zaal. Voor de kinderen was er chocomelk of fristie met ook een punt appeltaart, mmm lekker, en daar bleven weinig stukjes van over. Daarna was het tijd om het sprookjes park in te gaan. Om half één konden 16 opa’s, oma’s en 18 kleinkinderen aanschuiven voor een goed verzorgd broodbuffet. Er was voor elk wat wils en een lekkere kroket. Voor in de namiddag werden er bonnen uitgedeeld voor een patatje met saus en frisdrank.

Na de lunch had men weer de hele middag de gelegenheid om nogmaals alles nog uitgebreider te bekijken. Er reed een treintje waar veelvuldig een ritje mee gemaakt werd, men kon in het schommelschip en er was een parcours paardrijden. In oldtimers konden kinderen zelf aan het stuur om een rondje te maken. We luisterden naar zingende standbeelden, keken door de ruiten in een kabouterdorp, bezochten een vliegende heks. Voor de kleintjes waren er lieveheersbeestjes dobberbootjes, keken we naar een sprookjesmusical en vertelde Vadertje Tijd over de jaargetijden. De kinderboerderij, een voliere met allerlei kleurrijke vogels en een hele grote speeltuin waar de kinderen zich konden uitleven maakten de dag helemaal af.

Al met al een zeer geslaagde dag en iedereen heeft genoten
(André Hoffman)

­