Wij ontvingen onderstaande informatie van het PFI m.b.t. de aanpassing van de pensioenen. Deze informatie staat uiteraard ook op hun website, maar wij menen er goed aan te doen om u als onze leden hierop attent te maken. 

Wordt úw pensioen verhoogd?

Dat hangt ervan af welke regels er gelden voor uw pensioen:

  • Volgt uw pensioen de consumentenprijsindex alle huishoudens, afgeleid (CPI)? Dan wordt uw pensioen per 1 januari 2022 verhoogd met 3,0%. De CPI is hoger, maar volgens het reglement is de verhoging van uw pensioen maximaal 3,0%.
  • Volgt uw pensioen de collectieve loonsverhogingen van ING Bank? Dan wordt uw pensioen helaas niet verhoogd. Zowel in 2021 als in 2022 is in deze cao geen collectieve loonsverhoging voorzien.
  • Volgt uw pensioen de collectieve loonsverhogingen van NN Group? Dan wordt uw pensioen voorlopig niet verhoogd. Er is namelijk nog geen nieuwe cao gesloten. Wij houden u op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen. In januari 2022 krijgt u een persoonlijke brief over de verhoging van uw pensioen (toeslagverlening). Toeslagverlening is voorwaardelijk. In de brief leest u wat voorwaardelijk betekent. Bekijk ook de veelgestelde vragen op onze website.
­

Voor deze activiteiten zijn nog plaatsen beschikbaar!


Ziet u geen inschrijfbutton, stuur dan een e-mail aan het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.