Het Pensioenfonds ING (PFI) heeft een eerste stap gezet voor de verkiezing van een nieuw Verantwoordingsorgaan.

Op woensdag 3 november heeft het PFI een eerste stap gezet in het proces om te komen tot een Verantwoordingsorgaan per 1 juli 2022.
Er was een Webinar georganiseerd voor geïnteresseerde kandidaten waar informatie over de rol, het belang en het tijdsbeslag van een toekomstig lid van het Verantwoordingsorgaan werd gegeven, en uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen aan o.a. leden van het huidige Verantwoordingsorgaan.

Dit Webinar was tevens bedoeld om de kandidaat-leden een betere afweging te kunnen laten maken of zij zich al dan niet kandidaat willen stellen.
Inmiddels hebben wij op onze oproep om je namens de VO-ING te laten kandideren een aantal reacties gehad, maar wij rekenen er op dat het aantal zal stijgen na het Webinar! Wij kunnen kandidaten voordragen voor 6 posities in het Verantwoordingsorgaan waar in totaal 10 posities beschikbaar zijn. Wij roepen zowel gepensioneerden als niet gepensioneerden (zogenaamde gewezen deelnemers) op om zich kandidaat te stellen via VO-ING. Met deze 6 posities in het orgaan kunnen we de belangen van de deelnemers op een evenwichtige manier behartigen, wat ook zeer belangrijk is voor onze leden!

Nog even kort de procedure:

  • Je kunt je aanmelden bij Hans de Bruin (secretaris van de Pensioencommissie) met daarbij toezending van het CV en je motivatie.
  • Je CV (waaronder leeftijd en dienstjaren) en motivatie ontvangt hij graag vóór 30 november 2021.
  • Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Je zult daarna worden benaderd voor het vervolg van het proces.

Ik hoop van harte dat er zich nog meer kandidaten zullen melden (voor de gewenste vaardigheden kun je terecht op de website van het PFI).

Age Knossen,
Voorzitter VO-ING

­