grijs huis 01 Aangepast Op 8 september jl. was dit een veel gehoorde uitspraak van onze sportieve leden. Na koffie met gebak in Vierhouten stapten ruim 40 leden op de fiets met eindbestemming Elburg.borrel 01 Aangepast

Via een mooie uitgestippelde route, onder een stralende blauwe lucht, kwamen ze rond lunchtijd aan in restaurant de Haas te Elburg.

De eigenaar verwelkomde ons. Het was zijn eerste groep na de heropening van zijn restaurant dat voelde wel heel bijzonder. Zodoende had hij met zijn personeel een fantastische lunch voor ons klaar gemaakt.

Toen de magen gevuld waren en de dorst gelest was, werd de groep in drieën gedeeld. Elke groep kreeg een eigen VVV-gids.

kloostertuin 01 Aangepast De rondleiding door Hanzestad Elburg was zeer interessant en mooi. Zo vertelde één van de gidsen dat Elburg een middeleeuwse vesting heeft met een recht stratenplan op een steeg na. U raadt al hoe deze steeg heet? Ja inderdaad de Kromme steeg. De rondleiding ging langs diverse bezienswaardigheden o.a het Agnietenklooster, Joodse Synagoge en de muurhuisjes en St Nicolaaskerk.,

In deze kerk zijn de dames Courage en Feith begraven. Allebei spelen ze nog steeds een belangrijke rol voor de inwoners. Zowel ter financiële ondersteuning als huisvesting voor de senioren. De grijze huizen in Elburg zijn de Courage huizen die vanuit een fonds aangekocht worden. Zo blijft het een zelf bedruipend fonds.

Na deze warme rondleiding stapte de groep weer op de fiets richting Mallejan in Vierhouten.

muurhuis 01 Aangepast Hier werd deze zeer geslaagde sportieve en culturele dag afgesloten met een borrel en een hapje. En werd door de leden, maar ook door de organisatie Midden Nederland de wens uitgesproken nog meer uitjes in 2021 te organiseren. Wat was het weer fijn!  

­