Slider

Zaterdag 7 september organiseert de Oranje Leeuw Golf  een Goede Doelen toernooi. Ook leden van de VO-ING kunnen deelnemen aan dit toernooi. (lidmaatschap de Oranje Leeuw is niet vereist).

Locatie: golfbaan Sluispolder bij Alkmaar

golf2Een geweldige, verzorgde golfdag op Golfbaan Sluispolder bij Alkmaar, waarbij je 18 holes gaat golfen en fantastische (golf)prijzen kunt winnen. Bovendien ontvang je twee gratis loten voor de loterij van een golfarrangement naar Saint Omer in Frankrijk!

Kosten deelname: € 100 inclusief twee loten
De netto opbrengst (€ 50) van dit Goede Doelen toernooi gaat 100% naar het Unicef “Power for Youth” programma en wordt door de ING verdubbeld.

Dagprogramma
• 11:30 uur : Ontvangst koffie/thee met iets lekkers
• Vanaf 13:00u : Starten 18-holes wedstrijd. Bij de turn snack en drankje
• Vanaf 17:00u : bij binnenkomst aperitief en lekkere borrelhapjes
• Vanaf 18:30u : Afsluiten grandioze dag met prijsuitreiking en een twee gangen diner

Aanmelden en meer informatie:
www.deoranjeleeuw.nl/golf-unicef

Contactpersonen:
Omaira Wallé 0633905785 of Erik Franssen 065514466

Betalen:
Via een incasso, een eenmalige machtiging door de Oranje Leeuw.

VO-ING Rayon Midden

 

 

 

 

Golf is een bijzondere sport.golf1
Bij veel sporten geldt "jong geleerd, oud gedaan". Maar golf kun je ook, genietend van je pensioen, in korte tijd prima onder de knie krijgen. En dan gaat er een wereld voor je open. De sportieve uitdaging om met gebruik van je hele lichaam het balletje zo ver en toch recht mogelijk vooruit te slaan en dan de subtiele techniek om de bal in de hole te laten vallen. Dit terwijl je vaak op prachtige banen per volle ronde golf al gauw een wandeling van 8 km maakt. Kortom een bijzondere manier om je op een actieve en gezonde manier in de buitenlucht te ontspannen. Dit alles al keuvelend met de golfers die de ronde met je meelopen en na afloop een drankje op het terras.
Een waarschuwing is dus op z'n plaats: golf is verslavend!

Voor bejaarden?
Je hoort wel eens laatdunkend dat golf een sport is voor bejaarden, maar 50% van de Nederlandse golfers is nog geen 50. Je kunt het beter omdraaien; wil je oud worden, dan ga je golfen. Zie dit artikel: https://www.golfnation.nl/golfers-leven-langer/.

ING Golfvereniging Oranje Leeuw Golf (OLG)
Om deze sportieve activiteit bij de leden van de VO ING te promoten hebben de VO ING en de ING Golfvereniging Oranje Leeuw Golf (OLG) de handen ineen geslagen. Als lid van OLG kun je op 22 verschillende banen in Nederland golfen. Als je nu meteen de golfbaan in wilt, dan betaal je voor maximaal 22 keer golfen in 2019 €112,50 (tarief 65+) of €175 (tarief 65-). Daarnaast ben je of wordt je ook lid van de ING personeelsvereniging De Oranje Leeuw ad €15 per jaar. Op dezelfde voorwaarden kan je partner ook lid worden van OLG. Ter vergelijking: bij de gemiddelde golfbaan betaal je €60 voor één enkele 18 holes ronde.

Dus profiteer nu als lid van VO ING en kom golfen bij de Oranje Leeuw Golf. Kies zelf je golfmoment, een mooie golfbaan en stel je eigen flight samen met collega’s, vrienden of de buurman. Of leer golfen op één van de aangesloten banen en speel je oefenrondes met je OLG-lidmaatschap. Voor beginnende OLG-golfers bieden deze banen bovendien leuke lespakketten, waarmee je in korte tijd klaar bent om de baan in te gaan. Ben je al lid van een golfclub? Ook dan is OLG heel interessant, want je kunt golfen op 22 andere banen, eventueel met introducés voor een sterk gereduceerd tarief.
En vind je het leuk om meer (ex)-ING-ers op de golfbaan te ontmoeten? OLG organiseert diverse feestelijke toernooien en zelfs een meerdaagse buitenlandreis (dit jaar: Zweden).

golf2Wil je méér weten? Ga naar de website van de Oranje Leeuw ( www.deoranjeleeuw.nl/onderafdelingen/golf ) of meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En voor lid worden van de ING personeelsvereniging De Oranje Leeuw: https://www.deoranjeleeuw.nl/lid-worden

Pensioenfonds ING is verheugd u te kunnen informeren dat wij per 1 januari 2019 een volledige toeslag (indexatie) verlenen van 1,68% aan deelnemers die de prijsindex als toeslagmaatstaf volgen. Het gaat hierbij om de ingegane en opgebouwde pensioenen van de meeste oud-medewerkers (pensioengerechtigden en gewezen deelnemers).

Achtergrond besluit
Onlangs publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het percentage van de afgeleide consumentenprijsindex (prijsinflatie) van 1,68% over de periode oktober 2017-oktober 2018. Daarop heeft het Algemeen Bestuur aan de hand van toeslagstaffel 2018 en de gemiddelde reële dekkingsgraad van eind oktober 2018 besloten om toeslag te verlenen ter hoogte van de volledige prijsinflatie. Volgens de toeslagstaffel 2018 kan toeslag worden verleend als de gemiddelde reële dekkingsgraad hoger is dan 89%. De gemiddelde reële dekkingsgraad van eind oktober was met 96,1% ruimschoots hoger.

Brief
Volgt uw pensioen de prijsindex? Dan ontvangt u in januari een brief over uw toeslag. Pensioengerechtigden ontvangen bovendien uiterlijk op 23 januari 2019 de betaalspecificatie met het verhoogde maandbedrag.
Voorwaardelijk
Toeslagverlening is voorwaardelijk. het Bestuur besluit elk jaar opnieuw op basis van de financiële positie van het Fonds of er een toeslag wordt verleend en zo ja, hoe hoog deze is. Een eerder toegekende verhoging geeft niet vanzelfsprekend recht op verhogingen in de toekomst.

Meer weten?
Bekijk de veelgestelde vragen over toeslagverlening. Of neem contact op met het Pensioenloket. Ze helpen u graag.

7-12-2018

 

Zoals gebruikelijk verandert er per 1 januari van een nieuw jaar het nodige in de fiscale- en andere wetgeving. Dat is voor 2019 niet anders.

Evenals voorgaande jaren kiezen wij ervoor om u hier door te laten klikken naar de site van de Rijksoverheid. Aan de hand van 10 thema’s kunt u de voor u, gepensioneerd of nog niet gepensioneerd, relevante informatie inzien.

Afhankelijk van uw woonsituatie kan het interessant zijn te checken of u recht heeft op huurtoeslag. Informatie over dat onderwerp leest u op www.belastingdienst.nl/toeslagen

Commissie Sociaal Economische Belangen

4 januari 2019

Privacyverklaring

Wij vinden de privacy van onze leden belangrijk. Daarom gaan we zorgvuldig met uw persoonsgegevens om.

Nieuwe privacy wetgeving

Vanaf 25 mei 2018 is de privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Met de invoering van de AVG verandert er als gebruiker van de VO-ING website, respectievelijk als lid van VO-ING, ook een aantal zaken. Daarom willen we u informeren over onze bijgewerkte privacy statement.

Aanpassing privacy statement

We hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd en het statement begrijpelijker gemaakt. Ons doel is om voor u:

  • volledig transparant te zijn over hoe we met uw persoonsgegevens omgaan.
  • aan te geven welke rechten u heeft met betrekking tot verwerking van uw persoonsgegevens.
  • inzichtelijk te maken hoe u bij ons terecht kunt met vragen over uw privacy.

Onderaan de pagina vindt u een tabblad met daarop de vernieuwde privacy verklaring.

Lees meer:

­