Slider

LEDENRAADSVERKIEZINGEN 2020

STELT U ZICH KANDIDAAT VOOR DE LEDENRAAD?

U voelt zich betrokken bij de VO-ING. U heeft er al vaker over gedacht dat u met uw kennis en ervaring meer kunt doen voor de belangenbehartiging van de leden van onze vereniging. U heeft de oproep in het laatste VO-ING Belang voor kandidaten voor de ledenraad gemist. Dit is uw kans. Vanaf 2020 worden de leden van de nieuw te vormen ledenraad VO-ING rechtstreeks gekozen en wij zoeken daarvoor nu al kandidaten.

Leden kiezen ledenraad
De leden in de ledenraden worden per rayon gekozen door de leden van de vereniging. Per rayon, afhankelijk van het aantal leden, kunnen er één of twee vertegenwoordigers benoemd worden. Gekeken wordt of er in grote rayons zelfs een derde vertegenwoordiger moet komen.

De ledenraad is het hoogste orgaan binnen de vereniging, stelt het bestuur samen, controleert het en heeft een besluitvormende stem. Bijvoorbeeld bij de benoeming van een lid van het bestuur, het goedkeuren van de begroting, de jaarrekening, een wijziging van de statuten en het vaststellen van de hoogte van de contributie. Het is te vergelijken met de Tweede Kamer die de Regering controleert.

De verkiezingen
In het voorjaar van 2020 worden de verkiezingen gehouden voor de ledenraad VO-ING. De leden van VO-ING krijgen per rayon één kieslijst. Op die lijst staan de kandidaat-leden waarop gestemd kan worden.

Wat wordt verwacht van kandidaten ledenraad?
Van de leden van de ledenraad wordt verwacht dat zij de mening van de leden van de vereniging in hun rayon vertegenwoordigen, initiatieven nemen in het belang van de leden en terugkoppeling geven aan de leden in hun rayon.

Wij zoeken mensen die actief willen meewerken, meedenken en meebeslissen over met name belangenbehartiging bij de voormalige werkgever, pensioenfondsen, enz. Maar natuurlijk ook het onderhouden van de contacten met de leden in zijn of haar rayon. Hun postcode bepaalt voor welk rayon zij zich kandidaat stellen.

Van de leden van de ledenraad wordt verwacht dat zij voorstellen van het bestuur inhoudelijk beoordelen en daarover beslissingen nemen. Verder zullen zij zich moeten verdiepen in de financiën van de vereniging, de begroting goedkeuren en het bestuur na afloop van een jaar decharge verlenen.

Leden van de ledenraad worden voor een termijn van vier jaar benoemd. Verwacht wordt dat de ledenraad minimaal twee maal per jaar bijeenkomt. De reiskosten worden vergoed.

Meld u aan!

Wilt u zich kandidaat stellen, dan kunt u zich tot medio februari 2020 opgeven bij Willem Jan van Munster, voorzitter van de verkiezingscommissie.
Kandidaten die zich al schriftelijk of mondeling bij het bestuur gemeld hadden verzoeken wij eveneens onderstaand formulier op te sturen.

Kandidaatstelling

Ongeldige invoer

Ongeldige of geen invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Wij hebben graag van u een (kleuren) pasfoto voor de kandidaatslijst. Die hoeft u niet direct mee te sturen, u kunt 'm ook op een later tijdstip sturen aan het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
SECRETARIAAT:
Tom Kuyper
Paul Pellastraat 234
7558 HM Hengelo
Telefoon: 035 - 631 2165
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

­