Skip to main content

Header3
Header1
Header2
Header4
Header5
Header7
Header6
Shadow

ONVZ 2023

Bij ONVZ bent u niet alleen verzekerd van een Eersteklas Zorgverzekering en zeer ruime vergoedingen, maar ook van persoonlijke ondersteuning. U kunt met al uw zorgvragen bij de ONVZ ZorgConsulenten terecht.

Als gepensioneerd oud ING’er kunt u deelnemen aan het werkgeverscollectief van ING Bank. U ontvangt 23% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen.
Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker van ING met opgebouwde pensioenrechten in het ING Pensioenfonds of in het ING CDC Fonds, dan kunt u deelnemen in de collectiviteit ING Bank Loyaal. U ontvangt 5% korting op de premie van de basisverzekering en 12% op de premie van de aanvullende verzekeringen.

DE BASISVERZEKERING

ONVZ biedt een hoogwaardige zorgverzekering met buitengewoon veel vrijheid. Zo mag u bij ONVZ zelf kiezen naar welke huisarts, fysiotherapeut, tandarts en dokter of welk ziekenhuis u gaat. ONVZ vergoedt bijna alle zorg op basis van restitutie. Alleen bij ongecontracteerde zorgverleners in de Wijkverpleging en Geestelijke gezondheidszorg (ggz) hanteert ONVZ sinds 1 januari 2021 maximale vergoedingen.

AANVULLENDE VERZEKERINGEN

Een aanvulling op de Basisverzekering waarmee u meer zorg vergoed kunt krijgen. U kiest uit 5 aanvullende verzekeringen: van Startfit, Benfit, Optifit, Topfit tot Superfit. Deze aanvullende verzekeringen bevatten onder andere fysiotherapie (let op het maximale aantal behandelingen voor manuele therapie), mantelzorgondersteuning en vervangende mantelzorg, preventiecursussen, brillen en lenzen, dieetadvisering en een persoonlijke gezondheidscheck. De hoogte van premie en vergoedingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket. Vanaf Topfit (gepensioneerden én nog niet gepensioneerden) moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

TANDARTSVERZEKERINGEN

ONVZ heeft 4 tandartsverzekeringen. Tandfit Preventief is de eerste volledig op preventie gerichte tandartsverzekering. Tandfit A, Tandfit B en Tandfit C zijn de andere tandartsverzekeringen. Voor Tandfit C (gepensioneerden én nog niet gepensioneerden) moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

Meer zorg maar dan anders

WERELDFIT

 • Een uitgebreide verzekering voor onverwachte en spoedeisende zorg in het buitenland.
 • Planbare zorg in Duitsland en België valt ook onder de dekking, tot het wettelijke of marktconforme tarief van dat land. U hoeft dan niet bij te betalen als de zorg duurder is dan in Nederland (maar het ziekenvervoer naar/van een ziekenhuis in Duitsland en België niet). Handig als u in Nederland lang moet wachten.
 • Met Wereldfit is uw zorg in het buitenland goed geregeld en verzekerd. Wilt u ook verzekerd zijn voor zaken als bagage, hobby- /sportuitrusting of annulering van uw reis dan doet u er goed aan om uw reisverzekering aan te houden. U kunt overwegen om, als dat mogelijk is, de moduul medische (of geneeskundige) kosten van uw reisverzekering af te halen. Er zijn reisverzekeraars die uw verplichte (en soms ook) vrijwillige eigen risico van de Basisverzekering vergoeden. Wereldfit doet dit niet.
 • Stel voor uzelf vast of de Wereldfit dekking in uw situatie nuttig of noodzakelijk is.

OntzorgPlus

 • Een aanvullende verzekering die hulp biedt bij noodsituaties. Regelhulp nadat u te horen heeft gekregen dat u een ernstige aandoening hebt of nadat u een ernstig ongeval heeft gehad.
 • Voorbeelden van zaken die onder de dekking van OntzorgPlus vallen zijn: tijdelijke extra zorg thuis bij noodsituaties, zorgdiensten en aanvullende zorg bij kanker.
 • Let op: OntzorgPlus is een product dat minder of niet geschikt is voor leden die de leeftijdsgrens van 70 jaar naderen of ouder zijn dan 70 jaar. In de polisvoorwaarden wordt namelijk bij het begrip aandoeningen en bij de dekking aanpassingen in huis en vervoer bij blijvende invaliditeit na een ernstig ongeval, een leeftijdsgrens van 70 jaar gehanteerd.
 • Alle informatie over OntzorgPlus leest u hier.

DE ZORGCONSULENT: UW GIDS IN ZORG

Bij ONVZ bent u niet alleen verzekerd van veel vrije keuze en zeer ruime vergoedingen, maar ook van persoonlijke ondersteuning. U kunt met al uw zorgvragen terecht bij de ONVZ ZorgConsulenten. Zij doen er alles aan om u zo goed en snel mogelijk te helpen aan de zorg die u nodig hebt. Bijvoorbeeld als u op een wachtlijst staat voor een behandeling, of als u twijfelt over een diagnose van uw arts.

 • De ZorgConsulenten hebben medische kennis en kennen het zorgveld. Zij gidsen u deskundig van vraag naar antwoord.
 • U kunt de ZorgConsulent onder andere benaderen over wachtlijstbemiddeling, een second opinion, voorlichting over preventiecursussen, gezond leven en bewegen. Ook kunnen zij helpen bij de voorbereiding van een gesprek met uw arts.
 • De ZorgConsulenten van ONVZ bieden de mantelzorger ondersteuning. Zij kunnen de mantelzorger helpen om in balans te blijven. Zij bieden een luisterend oor en denken mee over oplossingen.
 • Alle informatie over de ZorgConsulenten vindt u hier.

De Zorgconsulenten zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 op telefoonnummer 0800 022 14 50 (gratis), kies optie 2. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgconsulent@onvz.nl.

Oversluiten:

 • Loopt uw zorgverzekering op individuele basis of in een andere collectiviteit al bij ONVZ, dan kunt u deze polis als gepensioneerde via MijnONVZ oversluiten naar de collectiviteit van ING Bank. Het collectiviteitsnummer is 7072.
 • Dat geldt ook wanneer uw polis in de ING Bank Loyaal collectiviteit loopt en u met pensioen gaat. U kunt dan verder, met een hogere korting voor de aanvullende verzekeringen, in het gepensioneerdencollectief.
 • ONVZ kan u vragen om aan te tonen dat u een pensioenuitkering krijgt of rechten hebt opgebouwd in het ING Pensioenfonds / het ING CDC fonds.

MEER INFORMATIE EN PREMIES?
Op de website van ONVZ vindt u alle informatie.

 • Bent u gepensioneerd dan klikt u hier
 • Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker met opgebouwde pensioenrechten bij het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds, dan klikt u hier

Als u na het lezen van de informatie vragen heeft, neemt u dan met ONVZ contact op. De medewerkers van het Service Center helpen u graag via chat, telefoon, Facebook en Twitter. Telefonisch zijn zij van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 18.00 uur, te bereiken via het telefoonnummer 030 639 62 22.

15 november 2022, Commissie SEB

 


ZILVEREN KRUIS 2023

VO-ING en Zilveren Kruis hebben afspraken gemaakt over de VO-ING collectieve zorgverzekering. Eén die past bij uw situatie en met voordeel op de premie.

Zo ziet jouw zorgverzekering via VO-ING eruit. 

Kies een basisverzekering en vul deze naar eigen wens aan. Hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn, bepaal je natuurlijk zelf. Kies je voor een aanvullende verzekering? Dan krijg je extra vergoedingen én een aantrekkelijke korting op de premie. Dat is mooi meegenomen! Jouw kortingen: 

- 12,5 % korting op de aanvullende verzekering en Extra Vitaal

- 10 % korting op de tandartsverzekering 

De basisverzekeringen van Zilveren Kruis

Zilveren Kruis heeft drie basisverzekeringen. Het verschil in de basisverzekeringen heeft te maken met de vrijheid in keuze van zorgverleners. Zilveren Kruis heeft twee naturaverzekeringen (Basis Budget en Basis Zeker) en één restitutieverzekering (Basis Exclusief). Bij een naturaverzekering wordt alles geregeld en betaald als u naar de zorgverlener of het ziekenhuis gaat waarmee Zilveren Kruis een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener waarmee Zilveren Kruis geen contract heeft? Dan betaalt u een gedeelte van de behandeling zelf. Bij een restitutieverzekering krijgt u altijd een volledige vergoeding tot maximaal het wettelijke of marktconforme tarief.

 • Basis Budget: Naturapolis met de laagste premie. U kunt terecht bij een beperkt aantal ziekenhuizen en bij bijna alle zorgverleners. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen krijgt u 75% vergoeding van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief en de rest betaalt u zelf.
 • Basis Zeker (meest gekozen): Naturapolis waarbij u terecht kunt bij alle ziekenhuizen en bij bijna alle zorgverleners. Heeft Zilveren Kruis geen contract met een zorgverlener of ziekenhuis? Dan krijgt u 75% vergoed en betaalt u de rest zelf, berekend over het gemiddelde bedrag dat Zilveren Kruis met zorgverleners en ziekenhuizen heeft afgesproken met wie Zilveren Kruis een contract heeft.
 • Basis Exclusief: Restitutiepolis met volledige keuzevrijheid uit alle ziekenhuizen en zorgverleners in Nederland en 100% vergoeding tot maximaal het wettelijke of marktconforme tarief.

Ben je al verzekerd via VO-ING bij Zilveren Kruis? Een goede keuze. 

Je hoeft dan niks te doen. Jouw nieuwe premie voor 2023 heb je al ontvangen. En wil je alles toch nog eens bekijken? Dat kan via zk.nl/mijnzilverenkruis

Enthousiast geworden en wil je overstappen naar Zilveren Kruis? 

Via Collectieve zorgverzekering via VO-ING en VO-NN - Zilveren Kruis kies je de verzekering die past bij jouw wensen. Meld je uiterlijk 31 december 2022 aan bij Zilveren Kruis, dan regelen zij het verder voor je. 

Hierop kun je rekenen als je voor Zilveren Kruis kiest: 

 • Heb je zorgkosten gemaakt? Via de Zilveren Kruis-app of Mijn Zilveren Kruis vraag je eenvoudig je geld terug. Je vergoeding staat dan binnen 3 werkdagen op je rekening. 
 • Op zoek naar medisch advies? Met de app Zilveren Kruis Wijzer vind je, waar je ook bent, direct antwoord op jouw medische vragen.  
 • Gezonder leven? Maak kennis met de Actify-app, de vitaliteitscoach als het om jouw gezondheid gaat. Wel zo makkelijk naast je drukke leven met werk, familie en vrienden. 

 

15 november 2022, Commissie SEB