Skip to main content
Maximaal aantal deelnemers: 95
Nog beschikbare plaatsen: 63

VO-ING - Donderdag 7 Maart 2024 - Lezing ‘De Verdwenen Miljoenen van Kuifje’ De Geheimen van de Erven Hergé. FYSIEK en DIGITAAL

Van 07 Maart 2024 15:00 tot 07 Maart 2024 17:00 uur.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Let op: Heeft u de link in de nieuwsbrief gebruikt, dan hoeft u waarschijnlijk niet in te loggen.

VO-ING - Donderdag 7 Maart 2024 - Lezing ‘De Verdwenen Miljoenen van Kuifje’ De Geheimen van de Erven Hergé. FYSIEK en DIGITAAL

 statenpoort 250

Uitnodiging Lezing ‘De Verdwenen Miljoenen van Kuifje’

De Geheimen van de Erven Hergé, door Peter-Jan Bentein in Het Zandkasteel Amsterdam Zuidoost op 7 Maart 2024 om 15.00 uur

Velen onder ons kennen ongetwijfeld de stripverhalen van Kuifje. Hoewel deze verhalen jaren geleden verschenen zijn, zijn ze nog steeds populair en ruim verkrijgbaar in de boekhandel. Dit is bijzonder aangezien de maker Hergé al in 1983 op 75-jarige leeftijd is overleden en er daarna geen nieuwe Kuifje verhalen zijn verschenen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Asterix & Obelix, Blake & Mortimer en Lucky Luke waarvan jaarlijks nieuwe verhalen van verschijnen maar waarvan de oorspronkelijke makers inmiddels zijn overleden. Na het overlijden van Hergé kwam zijn nalatenschap en dus ook de rechten op Kuifje in handen van zijn weduwe en haar tweede echtgenoot. Het beheer van het Kuifje universum levert zoveel verhalen op dat Jean-Pierre Levée (pseudoniem voor Peter-Jan Bentein) daar onlangs een boek over heeft geschreven. Het boek beschrijft hoe er miljoenen verdiend zijn aan Kuifje, maar ook hoe deze miljoenen onoordeelkundig besteed werden. Dat Kuifje er financieel niet best aan toe is, wordt voor de buitenwereld zorgvuldig geheimgehouden.

Het verhaal van de nalatenschap van Hergé, de bedenker en maker van de Kuifje stripverhalen, staat centraal in de presentatie die Peter-Jan Bentein (oud-ING-er) voor ons gaat verzorgen op 7 maart aanstaande. De auteur heeft tijdens de research voor zijn boek heel veel nieuwe elementen ontdekt over het leven van Hergé, hij pikt er in zijn lezing de leukste uit. Daarnaast zal hij ingaan op het beheer van de rechten op Kuifje en de wankele financiële situatie van het imperium. Hierbij komt ook informatie aan bod die pas na het verschijnen van het boek bekend is geraakt.

U kunt daar bij zijn! fysiek of digitaal!  We nodigen u daar graag toe uit in het Zandkasteel in Amsterdam of zittend achter uw beeldscherm in de namiddag van 7 maart 2024.

kuifje2We zijn die middag wederom te gast in het, in zijn oude luister herstelde, Zandkasteel in Amsterdam Zuidoost. Het voormalige hoofdkantoor van respectievelijk de NMB en ING bank leek ons ook voor deze bijeenkomst een uitermate passende locatie. Samen met de voormalige Filmzaal vormen de voormalige vergaderzalen in dit deel van het gebouw een geheel van te reserveren ruimtes voor het organiseren van allerlei typen bijeenkomsten. De inrichting is zodanig geslaagd dat het voor degenen die gewerkt hebben in dit karakteristieke gebouw, allerlei levendige herinneringen zal op roepen.

De Bijeenkomst

Het gaat om een hybride bijeenkomst waarbij u de keuze heeft om fysiek aanwezig te zijn of om de bijeenkomst digitaal te volgen via Teams. De bijeenkomst vindt in de namiddag plaats.

U kunt zich voor één van beide varianten opgeven via de gebruikelijke link. De fysieke variant is wellicht aantrekkelijk omdat deze u de mogelijkheid biedt om, weer eens terug te zijn in een vertrouwd gebouw met de mogelijkheid om oud-collega’s informeel te ontmoeten met een hapje en een drankje in combinatie met een inhoudelijke presentatie rondom een voor u ongetwijfeld interessant thema. Voor de digitale variant hoeft u uiteraard de deur niet uit en kunt u de lezing op afstand meevolgen. We laten de keuze graag aan u!

De kosten
De kosten voor deelname aan de digitale variant zijn 10,-.
De kosten voor deelname aan de fysieke variant zijn 20,- per persoon. 

 De verdwenen miljoenen van Kuifje Jean Pierre Levee 200 Boek bestellen?

U kunt het boek ook via de VO-ING bestellen.
Klik hier voor het bestelformulier.

De namiddag-bijeenkomst ‘'De verdwenen miljoenen van Kuifje zal bestaan uit een interactieve lezing verzorgd door Peter-Jan Bentein met na afloop de gelegenheid om met elkaar het glas te heffen met verschillende bijzondere hapjes.

Over Peter-Jan Bentein

Peter Jan Bentein 350Peter-Jan Bentein (1964) is oud-collega bij ING. Hij begon zijn loopbaan als management trainee in 1990 bij de Bank Brussel Lambert (BBL). Na de overname van BBL door ING verhuisde hij in 2002 naar Nederland. Bij ING Bank Nederland werd hij directeur van het segment MKB en Particulieren en in 2006 algemeen directeur van ING Lease Nederland. Hij verliet ING in 2011 om zelfstandig ondernemer te worden in de financiële sector, daarnaast is hij secretaris-generaal van Leasing Nederland-NVL. Hij woont met zijn echtgenote in de buurt van Amsterdam, zij hebben drie volwassen zoons en een kleindochter.

Praktische informatie

Locatie
Het Zandkasteel, Bijlmerplein 888, 1102 MG Amsterdam

Tijdschema
U bent welkom vanaf 15.00 uur met een ontvangst met koffie, thee en frisdrank. Daarna gaan we om 15.30 uur van start met de presentatie en kunnen digitale deelnemers ook aansluiten. De eindtijd van de bijeenkomst met presentaties is uiterlijk 17.00 uur. Vervolgens is er nog alle ruimte om na te praten met drankje en een hapje en sluiten we af uiterlijk 18.15 uur.

Als u een van de deelnemers bent aan de digitale variant dan geldt dat u vanaf 15.15 uur online kunnen aansluiten. U zult daartoe tijdig een bevestiging met een link ontvangen. Ook voor de digitale deelname geldt een afronding om uiterlijk 17.00 uur. Tijdens de presentaties kunt u uiteraard meeluisteren en meekijken én ook vragen stellen via de chatfunctie van het online-programma.

Deelname
Om de fysieke bijeenkomst effectief te houden hebben we het aantal deelnemers beperkt gehouden met een maximum van 35 personen. Voor de digitale variant geldt een beperking tot 60 deelnemers. Dus wees er snel bij! Zeker als u wilt kiezen voor de fysieke variant.

We hopen u te zien, fysiek of virtueel, op 7 maart 2024 in Amsterdam Zuidoost!

Vervoer
Het Zandkasteel in Amsterdam Zuidoost is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Als u met de auto komt kunt u parkeren in de openbare parkeerruimte onder het pand. De parkeerkosten zijn voor eigen rekening. (Zie voor meer informatie over parkeren en reserveren:  https://parkbee.com/nl/garage-details/27202. )

Indien u ervoor kiest om met het openbaar vervoer te gaan, hou dan rekening dan is met enige loopafstand. Voor de best passende openbaar vervoer verbinding adviseren wij u om de website 9292.nl te raadplegen.

Hartelijke groet,

VO-ING Digitaal

Disclaimer
Deelnemers aan enig evenement of activiteit van de VO-ING vrijwaren de VO-ING en haar organisatoren voor schadeaanspraken direct of indirect voortvloeiende uit hun deelname aan een VO-ING activiteit. De VO-ING aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel. De deelnemers aan de activiteit(en) doen zulks geheel voor eigen rekening en risico.
U kunt tot de sluitingsdatum voor inschrijven kosteloos annuleren. Na die datum zijn er kosten door de vereniging gemaakt en is kosteloos annuleren niet meer mogelijk.