Skip to main content
Maximaal aantal deelnemers: 80
Nog beschikbare plaatsen: 0

VO-ING - Donderdag 22 februari 2024 - Lezing ‘Gokkers en Graaiers’ door Roel Janssen (Digitaal)

Van 22 Februari 2024 20:00 tot 22 Februari 2024 21:30 uur.
Bij Digitaal

Het evenement is vol

Let op: Heeft u de link in de nieuwsbrief gebruikt, dan hoeft u waarschijnlijk niet in te loggen.

VO-ING - Donderdag 22 februari 2024 - Lezing ‘Gokkers en Graaiers’ door Roel Janssen (Digitaal)

kramer3 250
 

De huidige ING bank vloeit in zekere zin voort uit een eeuwen lange ontwikkeling van het bankwezen van Nederland en de rest van de wereld. In zijn meest recente boek ‘Gokkers & Graaiers’ beschrijft Roel Janssen deze ontwikkelingen vanaf de 17 e eeuw met successen maar zeker ook speculaties, schandalen én schurken. We hebben Roel Janssen gevraagd om een lezing te verzorgen voor de leden van de VO-ING en en passant zijn boek te presenteren in het hol van de oranje leeuw.

We nodigen u graag uit om daar digitaal bij aanwezig te zijn op
donderdag 22 februari van 20.00 - 21.30 uur.

Over Roel Janssen

Roel Janssen, opgegroeid in Enschede, is als journalist ruim dertig jaar werkzaam geweest voor NRC Handelsblad (nu NRC): als correspondent in Zuid-Amerika en Brussel, redacteur economie, Den Haag en commentator (schrijver van hoofdartikelen).

Daarnaast is hij auteur van zowel spannende boeken als non-fictie. Tot de spannende boeken behoren De Struisvogelcode en het Mercator complot (over de euro) en De tiende vrouw, waarvoor hij de Gouden Strop won. Van De Witwasser zijn recentelijk de filmrechten gekocht. Non-fictie schreef hij over DNB-president Wellink, het ‘revolutiejaar’ 1968 en de bijna-ondergang van ING, De afrekening. Zijn recentste non-fictieboek, Gokkers en Graaiers, Financiële schandalen van de VOC tot de Zuidas, is uitgekomen bij Follow the Money.

Zie voor meer informatie: www.roeljanssen.nl

Roel Jansen 

Praktische informatie

Deze interactieve lezing vindt plaats via MS Teams op donderdag 22 februari aanstaande van 20.00 tot uiterlijk 21.30 uur. Circa 1 week voor deze datum ontvangt u de benodigde link plus nadere instructies. Aan deelname is voor deze lezing geen eigen bijdrage verbonden.
Er is plaats voor 80 deelnemers.

Als u zich al had opgegeven voor de digitale sessie op 25 januari jl. hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. U krijgt de link voor deelname dan separaat toegezonden

Hartelijke groet,

VO-ING Digitaal

Disclaimer
Deelnemers aan enig evenement of activiteit van de VO-ING vrijwaren de VO-ING en haar organisatoren voor schadeaanspraken direct of indirect voortvloeiende uit hun deelname aan een VO-ING activiteit. De VO-ING aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel. De deelnemers aan de activiteit(en) doen zulks geheel voor eigen rekening en risico.
U kunt tot de sluitingsdatum voor inschrijven kosteloos annuleren. Na die datum zijn er kosten door de vereniging gemaakt en is kosteloos annuleren niet meer mogelijk.