Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-ING: VO-Magazine nr. 2 2024

VO-ING: VO-Magazine nr. 2 2024

‍VO-ING Magazine nummer 2

“Ik heb de makkelijkste baan die er is”

Nick Jue is alweer zeven jaar CEO van ING Duitsland


Met een paar carrièrestappen bereikte Nick Jue (59) een managementstoel. Hij maakte de diverse marketinggolven in de branche mee: van productgericht naar klantgericht en de digitaliseringslag. Hij werkte voor ING op onder meer de afdelingen marketing, corporate communications en retail. Wat is het geheim van het Jue-succes?

Een gesprek met de ING-topman van Duitsland zou ongemakkelijk en formeel kunnen zijn, zorgvuldig om lastige onderwerpen heen laverend. Wie de krant leest, weet waarom. Maar Nick is niet zo iemand. Hij spreek open en vriendelijk over wat hem bezighoudt.

 


Vergroenen én financieel gezond maken: uitdagend.

“Ook thuis heeft dit programma mij geïnspireerd.”

Voorzitter van de Pensioencommissie Peter de Bruijne


De laatste maanden komen we als ING steeds meer in het nieuws door acties van onder andere Extinction Rebellion. Dat is lastig en uitdagend, omdat ik dagelijks ervaar hoe gemotiveerd we zijn als ING om het verschil te maken in de verduurzaming van Nederland.

Voordat ik in september 2022 als programmamanager op het Sustainability Programma startte, was mijn beeld dat we ons als ING vooral bezighielden met het verduurzamen van onze gebouwen en verantwoorde teamuitjes zoals ‘plastic soep’-vissen. Inmiddels weet ik beter. Destijds waren al veel collega’s binnen o.a. Hypotheken, Business Banking en Dagelijkse Bankzaken vol passie aan het werk om onze klanten te helpen te vergroenen èn financieel gezonder te worden. In alles wat we doen, vinden we het belangrijk dat álle klanten mee kunnen in de benodigde transitie. 

 


We hebben gestemd! 

Uitslagen verkiezingen ledenraadsleden in twee rayons 2024


Eind 2023 zijn de voorbereidingen voor de ledenraadsverkiezingen van start gegaan. De verkiezingscommissie werd gevormd door een afvaardiging van het bestuur (Frans Crul, Chris ter Horst en Erica Bischoff) en de ledenraad (Christa Bartolozzi en Hans de Vries). Aangevuld met de rijke kennis en ervaring van Peter Barneveld, gingen we voortvarend van start. De ledenraad telt zeven nieuwe leden op een totaal van vijftien leden, met dus acht oude bekenden.

 


De Rainbow Lions 

& de Canal Parade

Voor de LHBTQ+-werknemers van ING

 

In 2023 was het 20 jaar geleden dat het Rainbow Lions netwerk werd opgericht. Het netwerk, dat toen bekend stond als GALA (Gay and Lesbian Alliance) zet zich in voor LHBTQ+-werknemers van ING. In 2022 heeft Martha McDevitt-Pugh haar archief van de Rainbow Lions overgedragen aan het Bedrijfshistorisch Archief ING

 


Vereniging Oud-medewerkers ING (VO-ING)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-ing.nl

Telefoon 035 – 631 2165