Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-ING: VO-Magazine nr. 1 2024

VO-ING: VO-Magazine nr. 1 2024

‍VO-ING Magazine nummer 1

“Ledenraadsleden zijn de ogen en oren van het bestuur”


Erica Bischoff en Christa Bartolozzi van de Commissie Ledenraadsverkiezing.

De ledenraadsverkiezing in Midden-West, buitenland en Midden moet zorgvuldig en zonder onnodige kosten worden georganiseerd, zeggen Erica Bischoff en Christa Bartolozzi, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Commissie Ledenraadsverkiezing.

 


“Bedenk dat het altijd anders kan

Voorzitter van de Pensioencommissie Peter de Bruijne


Wat heeft een exacte verzekeringsactuaris als Peter de Bruijne in het volstrekt chaotische Nigeria te zoeken? Orde scheppen. Dat kan hij goed. Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat. Dat leerde hij in zijn werk.


In een gezellige kroeg vlak langs de Vecht zit Peter de Bruijne (62) tegenover me zachtjes en met beheerste stem te vertellen. Bescheiden, beheerst en vriendelijk, dat kenmerkt Peter. Hij nam vorig jaar de voorzittershamer van de commissie over van Peter Barneveld. Geruisloos, onopvallend en precies zoals hij is. Maar onopvallend is niet automatisch onbelangrijk, zoals sommigen vaak veronderstellen. Peter bulkt van de pensioendeskundigheid, de beide verenigingen zijn blij met hem. Waaraan Peter bescheiden toevoegt: “Zoals ze overigens met alle vrijwilligers happy zijn.”

 


“Nooit verwacht dat de Vierdaagse mijn grootste hobby zou worden” 


Vraag Joop Kloppenburg (72) naar een datum en hij heeft die al snel paraat. Zo weet hij nog precies dat hij op 1 februari 1973 startte op de interne controle van de Nederlandsche Middenstandsbank, de voorloper van ING. Hij werkte daar dus al even toen iemand van de directie hem in 1989 benaderde met de vraag om samen met collega’s de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. “Het idee was om reclame te maken voor de NMB. We begonnen met een groepje van vijf of zes personen en ik had toen nooit verwacht dat het uiteindelijk mijn grootste hobby zou worden.”

 


“Toen ik met pensioen ging, werd dat me al snel te rustig”

Jolanda van de Kamer werkt nog fulltime voor Defensie, naast een toezichtrol bij AZ en Rabobank.

 

Al voordat Jolanda van de Kamer (64) in 2012 stopte bij ING was haar blik al naar buiten gericht. De functies die volgden, samen met de diverse zware rollen bij ING, maakten van haar een leidinggevende met een ‘zwaar profiel’. Maar voor de oud-collega’s maakt ze graag even tijd. Maatschappelijk actief zijn is haar lust en leven. We stellen haar een paar vragen.

 


Vereniging Oud-medewerkers ING (VO-ING)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-ing.nl

Telefoon 035 – 631 2165