Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-ING - Woensdag 10 april 2024 organiseert regio Midden Nederland een bezoek aan het DAF museum in Eindhoven.

VO-ING - Woensdag 10 april 2024 organiseert regio Midden Nederland een bezoek aan het DAF museum in Eindhoven.

VO-ING - Woensdag 10 april 2024 organiseert regio Midden Nederland een bezoek aan het DAF museum in Eindhoven.

Het DAF museum staat op een wel zeer bijzondere plek in Eindhoven. Hier stond in 1884 een stoombierbrouwerij ‘De Valk’ van Anton Coolen. Waarom is dat dan nu de plek van het DAF museum?
Directeur Arnold Huenges die aan het eind van de 19e eeuw de stoombierbrouwerij overnam van Coolen, hielp Hub van Doorne in 1928 met een lening van 10.000 gulden om een bedrijf te starten. Hij gaf een deel van zijn brouwerij weg als werkplaats, omdat hij zo ontzettend dankbaar was dat Hub zijn nieuwe Stearns-Knight automobiel wel kon repareren. Met broer Wim als financiële man start Huub met 3 medewerkers zijn bedrijf ’De Smidse’. Ze maken eerst ijzeren trappen, balustrades en fietsenrekken voor de Philipsfabriek. Hub had het vak ijzersmeden van zijn vader geleerd. De broers praatten in de jaren dertig al over gemotoriseerde voertuigen, maar beperkten zich tot aanhangers en opleggers.
DAF; van Doorne’s Aanhangers Fabriek is een feit.

Wilt u de hele geschiedenis van DAF zien en te horen krijgen? Allerlei soorten auto’s, trucks, legerauto’s en natuurlijk de rijdende regenjas zelf aanschouwen?
Ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’ met een unieke kieper en de city DAF zijn op deze dag te bewonderen?

Dan ontvangen wij u graag in het DAF museum met een DAF 55 lunch. Na de lunch kunt u eventueel op eigen gelegenheid de film gaan bekijken.
Om 14.15 uur volgt de rondleiding in twee groepen met een gids door het museum. Wij sluiten de middag af in Daffetaria met een kop koffie/thee en iets lekkers. De middag wordt afgesloten met een drankje.

Programma;
12.30 – 14.00 uur lunch in Daffetaria*
14.15 – 15.45 uur rondleiding met gids
15.45 – 16.30 uur koffie/thee en iets lekkers

* Als u met de lunch klaar bent, kunt u op eigen gelegenheid naar de filmzaal lopen om de film voor de rondleiding te zien.

Toegankelijkheid;

Het DAF museum beschikt over een lift. Mocht de lift buiten gebruik zijn, dan is er 1 korte trap naar de bovenverdieping. De rest van het museum is allemaal voor invaliden en mindervaliden bereikbaar als de lift het niet doet...

Klik op onderstaande link om meer te lezen en u in te schrijven.

Klik hier om meer te lezen......




Vereniging Oud-medewerkers ING (VO-ING)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-ing.nl

Telefoon 035 – 631 2165


en