Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-ING - Donderdag 7 Maart 2024 - Lezing ‘De Verdwenen Miljoenen van Kuifje’ De Geheimen van de Erven Hergé. FYSIEK en DIGITAAL

VO-ING - Donderdag 7 Maart 2024 - Lezing ‘De Verdwenen Miljoenen van Kuifje’ De Geheimen van de Erven Hergé. FYSIEK en DIGITAAL

Let op: door een siteprobleem kon u niet inschrijven...nu weer wel!


VO-ING - Donderdag 7 Maart 2024
Lezing ‘De Verdwenen Miljoenen van Kuifje’ De Geheimen van de Erven Hergé.
FYSIEK en DIGITAAL

De Geheimen van de Erven Hergé, door Peter-Jan Bentein in Het Zandkasteel Amsterdam Zuidoost op 7 Maart 2024 om 15.00 uur

Velen onder ons kennen ongetwijfeld de stripverhalen van Kuifje. Hoewel deze verhalen jaren geleden verschenen zijn, zijn ze nog steeds populair en ruim verkrijgbaar in de boekhandel. Dit is bijzonder aangezien de maker Hergé al in 1983 op 75-jarige leeftijd is overleden en er daarna geen nieuwe Kuifje verhalen zijn verschenen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Asterix & Obelix, Blake & Mortimer en Lucky Luke waarvan jaarlijks nieuwe verhalen van verschijnen maar waarvan de oorspronkelijke makers inmiddels zijn overleden. Na het overlijden van Hergé kwam zijn nalatenschap en dus ook de rechten op Kuifje in handen van zijn weduwe en haar tweede echtgenoot. Het beheer van het Kuifje universum levert zoveel verhalen op dat Jean-Pierre Levée (pseudoniem voor Peter-Jan Bentein) daar onlangs een boek over heeft geschreven. Het boek beschrijft hoe er miljoenen verdiend zijn aan Kuifje, maar ook hoe deze miljoenen onoordeelkundig besteed werden. Dat Kuifje er financieel niet best aan toe is, wordt voor de buitenwereld zorgvuldig geheimgehouden.

Het verhaal van de nalatenschap van Hergé, de bedenker en maker van de Kuifje stripverhalen, staat centraal in de presentatie die Peter-Jan Bentein (oud-ING-er) voor ons gaat verzorgen op 7 maart aanstaande. De auteur heeft tijdens de research voor zijn boek heel veel nieuwe elementen ontdekt over het leven van Hergé, hij pikt er in zijn lezing de leukste uit. Daarnaast zal hij ingaan op het beheer van de rechten op Kuifje en de wankele financiële situatie van het imperium. Hierbij komt ook informatie aan bod die pas na het verschijnen van het boek bekend is geraakt.

U kunt daar bij zijn! fysiek of digitaal!  We nodigen u daar graag toe uit in het Zandkasteel in Amsterdam of zittend achter uw beeldscherm in de namiddag van 7 maart 2024.

Klik hieronder om meer te lezen en je aan te melden.

Klik hier om meer te lezen......




Vereniging Oud-medewerkers ING (VO-ING)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-ing.nl

Telefoon 035 – 631 2165


en