Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-ING: REMINDER 12 oktober 2023 - Domotica en digitalisering in de ouderenzorg

VO-ING: REMINDER 12 oktober 2023 - Domotica en digitalisering in de ouderenzorg

VO-ING: 12 oktober 2023

Domotica en digitalisering in de ouderenzorg: een verrassende inkijk in de heden ten dage beschikbare toepassingen en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.


Digitalisering in de ouderenzorg is volop in ontwikkeling. Regelmatig zijn hierover nieuwsberichten die weer volgende stappen en ontwikkelingen aankondigen. Met digitalisering maak je onder andere het monitoren van het gedrag van personen en het ondernemen van acties op afstand mogelijk. Er zijn al vele toepassingen, maar vaak zijn daarbij de terechte vragen:

  • Wat is de praktische toepasbaarheid?
  • Op welke schaal wordt het nu al toegepast?
  • Is het voor de doorsnee consument betaalbaar?
  • Wat zal er in de toekomst nog meer mogelijk worden?

De meeste VO-ING leden zullen het antwoord op deze vragen niet weten en informatie daarover zal voor hen een eyeopener zijn.

Ledenraadslid Rob Peters is samen met zijn echtgenote op zoek gegaan naar de mogelijkheden om een informatief programma over domotica en digitalisering in de ouderenzorg op te stellen.

Zij kwamen uiteindelijk terecht bij Imelda Bogaard, Projectmedewerker Zorgwinkel Lelie Zorggroep te Hoogvliet. Imelda vertelde op enthousiaste en inspirerende wijze over digitale toepassingsmogelijkheden in de ouderenzorg, waaronder Domotica en EHealth. Zij ontving ons in een zogenaamde comfortwoning, bomvol met praktische hulpmiddelen voor minder valide ouderen. Van een aantal hulpmiddelen liet Imelda zien hoe je ze kan/moet gebruiken.

Imelda toonde zich heel enthousiast om een groep VO-ING leden in Hoogvliet te ontvangen en wegwijs te maken in de wereld van de digitale ouderenzorg. Niet alleen door te vertellen over de toepassingsmogelijkheden van domoticasystemen bij de thuiszorg, maar de deelnemers ook kennis te laten maken met de praktijk door deelname aan workshops.

Wij zijn Imelda zeer erkentelijk dat wij u het onderstaande kennismakingsprogramma met domotica en digitalisering in de ouderenzorg kunnen aanbieden. Het programma is zo gemaakt dat iedereen aan alle workshops kan deelnemen.

Programma
10.30 – 11.30 Inloop: koffie of thee met cake/ appeltaart.

11.30 – 12.30 Start lezingen door verschillende medewerkers over de activiteiten van de Lelie Zorggroep op het gebied van de ouderen- en jeugdzorg (comfortwoning, digitale dagzorg, vrijwilligerswerk landelijk Lelie Zorggroep, Dock landelijk en vrijwilligers, etc.).

12.30 – 13.30 Gezamenlijke lunch.

13.30 – 15.00 4 Workshops van 30 minuten waaraan iedereen, elkaar afwisselend, in groepen deelneemt. De workshops gaan in op verschillende toepassingen van domotica en digitalisering, zoals ergotherapie, Zorgwinkel, Comfortwoning en keuken.

15.00 – 15.30 Evaluatie lezingen en workshops (iedereen).

Wandeling naar De Geluksplek aan de Oude Maas.

15.30 – 16.30 wandeling naar De Geluksplek aan de Oude Maas (iedereen die mee wil/kan).

15.30 – 16.30 voor niet-wandelaars: talententest en/of oudhollandse spelletjes.

16.30 – 17.00 Afsluitende gezamenlijke borrel met een hapje.


Klik hier om meer te lezen......




Vereniging Oud-medewerkers ING (VO-ING)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-ing.nl

Telefoon 035 – 631 2165