Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-ING: Woensdag 13 september: Hanzestad Zutphen en Donderdag 12 oktober 2023: Het Schoenenkwartier in Waalwijk

VO-ING: Woensdag 13 september: Hanzestad Zutphen en Donderdag 12 oktober 2023: Het Schoenenkwartier in Waalwijk

‍Woensdag 13 september:
Bezoek aan Hanzestad Zutphen.

 

Zutphen viert dit jaar uitgebreid het Hanzejaar. Deze parel in het oosten is al meer dan 800 jaar verbonden door water en historie, uitblinkend in bedrijvigheid en gastvrijheid. Zonder de Hanze was Zutphen nooit uitgegroeid tot wat ze nu is. Het bracht rijkdom, waardoor Zutphen zich ontwikkelde tot machtige stad. Een groot deel van die welvaart ziet u nog steeds terug in deze stad: de statige koopmanshuizen, torens en vestingwerken.


In de gezellige autoluwe binnenstad kun je heerlijk wandelen. En dat is precies wat wij gaan doen, drie gidsen laten ons het eeuwenoud centrum met torens, vredige hofjes, sfeervolle steegjes en ambachtelijke winkeltjes zien.


Na deze 1 ½ uur durende wandeling nuttigen wij een lunch. Daarna heeft u ruim 1 uur vrije tijd om het centrum van Zutphen op eigen gelegenheid te verkennen. In het centrum vindt u veel unieke winkels van conceptstores tot boetieks, van speciaalzaken tot giftshops.


Misschien bezichtigt u wel de Walburgiskerk een van de grootste kerken van Nederland. En bewondert u onder meer de zeldzame 14e eeuwse kaarsenkroon, prachtige fresco’s en niet te vergeten de Librije, een middeleeuws kettingbibliotheek waarvan er nog slechts twee op de wereld zijn. De Walburgiskerk vindt u naast ons restaurant. Leuk is museumwinkel Het Snoepje. In dit monumentale pand was de eerste vestiging van De Nederlanden van 1845 nu bekend als Nationale Nederlanden.  Er is echt heel veel te zien in Zutphen. Neem voor de zekerheid uw museumjaarkaart en de kaart van de vriendenloterij mee als u ergens naar binnen wilt. Beter mee verlegen dan om verlegen!


Klik hier om meer te lezen...




Donderdag 12 oktober 2023
Het Schoenenkwartier in Waalwijk

 

Midden in het centrum van Waalwijk met een veelzijdig aanbod van winkels, restaurants en gezellige terrasjes brengen wij een bezoek aan het schoenenmuseum in het voormalig stadhuis. Dit is omgetoverd tot een modern museum met horeca gedeelte en museumwinkel. Onze gids neemt u mee door dit schoenenmuseum met internationale allure.


Voor de geïnteresseerde bezoeker is een eenmalig bezoek onvoldoende om het geheel te kunnen overzien. Geen duf museum maar mede door interactie levendig met een Internationale allure.


Op de begane grond bevindt zich vooral technische informatie vanaf het looiproces tot onderdelen van de schoenproductie-technieken. Ook is het mogelijk om met een simulator schoenonderdelen aan elkaar te stikken. Zelfs een nostalgische 60-er-jaren schoenwinkel ontbreekt niet.


De collectie tentoongestelde schoenen op de 1e en 2e verdieping geeft een uitgebreid overzicht vanuit het verleden tot heden, aangevuld met zeer creatieve creaties tot schoenen die celebrities droegen. Naast een zeer grote collectie “schoenen-boeken” is er een bioscoopzaaltje waar een 50 minuten durende film draait.


Nadat u onder begeleiding van een gids uitgebreid kennis neemt van deze unieke verzameling wacht u in naastgelegen restaurant ’t Slot een lunchbuffet.

Na afloop bent u vrij om het gezellige centrum van Waalwijk te verkennen of De Sint-Jan de Doper te bezoeken. Deze kerk is van 13:30-16:30 uur open voor bezichtiging en bezoek (toegang gratis).   


Bezoekadres museum Het Schoenenkwartier: Raadhuisplein 1, 5141 KG Waalwijk


Toegankelijkheid:

Het museum bevindt zich in een hedendaags pand en biedt uitstekende toegankelijkheid voor mindervaliden. Elke verdieping is toegankelijk gemaakt door middel van een lift.

Er zijn twee rolstoelen in het museum aanwezig (het is niet mogelijk deze te reserveren). Een invalidentoilet is aanwezig.




Klik hier om meer te lezen...

Vereniging Oud-medewerkers ING (VO-ING)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-ing.nl

Telefoon 035 – 631 2165