Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-ING - VANDAAG Jaarlijkse ING Herdenking oorlogsslachtoffers 4 mei 2023

VO-ING - VANDAAG Jaarlijkse ING Herdenking oorlogsslachtoffers 4 mei 2023

‍Jaarlijkse ING Herdenking oorlogsslachtoffers 4 mei 2023

 

‍Iedereen kent wel de verhalen over de Tweede Wereldoorlog van vader, moeder, opa, oma of een andere dierbare. Sommigen hebben WOII zelf meegemaakt. Herdenken doen we allemaal op ons eigen manier, maar zeker ook bij ING Bank. Jaarlijks herdenkt ING de 52 medewerkers van de Rijkspostspaarbank, het Girokantoor der Gemeente Amsterdam, de NMB en de Postcheque en Girodienst, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermist zijn geraakt. Wellicht bent u hiermee al bekend en heeft in eerdere jaren deelgenomen aan een of meer herdenkingen.


Jaarthema: Leven met oorlog!

De afstand tot de Tweede Wereldoorlog wordt ieder jaar groter, maar bijna iedere Nederlander heeft via overlevering van generatie op generatie te maken met de Tweede Wereldoorlog of andere oorlogen sindsdien. Met het jaarthema ‘Leven met oorlog’ vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei in 2022-2023 aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving. Het comité richt zich de komende tijd met name op het thema van intergenerationele overdracht: hoe ontwikkelen herinneringen zich van de eerste naar volgende generaties? En wat heeft dit voor betekenis voor opvattingen over vrijheid en onvrijheid?


Gegevens ING Herdenking

De door ING georganiseerde herdenking vindt op 4 mei 2023 plaats bij het herdenkingsmonument in ING Cedar aan de Bijlmerdreef 106 in 1102 CT Amsterdam ZO.

De bijeenkomst start om 16.00 uur. U bent welkom vanaf 15.30 uur.


Liever online?
U kunt de herdenking ook via uw PC, tablet of smartphone volgen.

Gebruik daarvoor deze link...


Meer informatie?
Voor meer informatie over de inhoud en het programma van de bijeenkomst verwijzen wij u graag naar de volgende links:


https://www.ing-events.nl/ingherdenking/nl/informatie


https://www.ing-events.nl/ingherdenking/nl/programma


Vereniging Oud-medewerkers ING (VO-ING)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-ing.nl

Telefoon 035 – 631 2165