Slider

Om te kunnen inschrijven op de activiteiten dient u ingelogd te zijn. Bent u niet ingelogd?
Klik dan op de oranje knop INLOGGEN, rechtsboven.

Maximaal aantal deelnemers: 30
Nog beschikbare plaatsen: 0

Zondag 20 oktober 2019: Festival Klassiek in en om theater de Winsinghhof te Roden

Van 20 oktober 2019 13:00 tot 17:30 uur.

U kunt helaas niet meer inschrijven.

Namens de Activiteitencommissie Noord Nederland hebben wij het genoegen u uit te nodigen voor het Festival Klassiek op zondag 20 oktober 2019 in en om theater de Winsinghhof te Roden (zie ook www.theaterroden.nl voor foto's e.d. Geen kaarten bestellen via de website van het theater!

 winsinghof Kopie


Dit is een klein intiem festival klassieke muziek dat jaarlijks wordt georganiseerd door ons lid Ben Douwes onder verantwoordelijkheid van theater de Winsinghhof te Roden. Binnen het ledenbestand van de VO-ING bestaat voor dit festival een toenemende belangstelling.

Het programma omvat 5 concerten door zeer verschillende ensembles (met pauzes van 30 minuten) tussen de aanvangstijd van 13.00 uur tot 17.30 Daaraan voorafgaand kunt u deelnemen aan een lunch - vanaf 11.30 tot 12.45 uur -in het restaurant La Comida dat in het theater is gevestigd. De lunch is exclusief voor onze leden zodat we elkaar dan ongestoord kunnen ontmoeten. Als u wat later arriveert is dat geen probleem.U kunt dan gewoon aanschuiven.
2 concerten vinden plaats in de theaterzaal en 3 concerten in 3 prachtige panden op het fraaie Landgoed Mensinge dat op slechts 5 minuten lopen afstand ligt.(www.mensinge.nl)

Aan het festival werken uitsluitend ensembles mee van professioneel niveau zoals:

accordeon KopieVincent van Amsterdam (klassiek accordeon)
Vincent van Amsterdam, winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij is laureaat van diverse (inter)nationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours (2007), het Nationaal Accordeon Concours (2008 & 2009) en het Nederlands Conservatorium Concours (2014). In 2014 heeft Vincent zijn Master of Music studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, vanaf 2018 is Vincent docent op de Master of Music opleiding aan ditzelfde Fontys Conservatorium.

Vincent is begonnen bij zijn vader, accordeonist en docent Evert van Amsterdam. Tijdens zijn Bachelorstudie kreeg hij les van Ronald van Overbruggen en Gerie Daanen. In zijn Masteropleiding volgde hij lessen aan de Hochschule furMusik in Würzburg bij Prof. S. Hussong (D), daarnaast ging hij op uitwisseling naar Moskou en kreeg hij hoofdvaklessen bij Prof. W. Semionow aan het Gnessin Academy of Music.

Vincents repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities: van Scarlatti, Bach en Franck tot Gubaidulina, Nordheim, Schmidt en Kusjakow. Ook heeft Vincent wereldpremieres uitgevoerd met werken van Nederlandse componisten zoals Strootman, van Beurden, Boogman en Shalygin.
Vincent heeft concerten gegeven op vele podia in binnenland en buitenland waaronder op de UITmarkt, IKFU, Grachtenfestival, Sail Amsterdam, NJO muziekzomer en tijdens tournee,s door Italië, Frankrijk, Griekenland, Oostenrijk, Servië en China.

Inmiddels heeft Vincent vier CD's uitgebracht. De cd’s ‘’A Flight Beyond the Time’’ (2012) en ‘’Chanson Russe’’ (2016) zijn gespeeld met het Van Amsterdam duo. Als solist heeft Vincent in 2014 de cd ‘’Classical Accordion’’ gepresenteerd en zijn tweede solo cd is gebaseerd op zijn Dutch Classical Talent programma ‘’Red, Dark and Blue’’ (2017). In de zomer van 2019 brengt Vincent op het label Odradek als eerste Nederlandse accordeonist een cd uit met de gehele Goldberg Variaties van J.S. Bach. Deze zullen - wat ingekort - worden gespeeld tijdens het optreden in de Winsinghhof.

Duo Beyond Limits (trompet en gitaar)beyond limits Kopie
Duo Beyond Limits bestaat uit trompettist Theo Hartman en gitarist Yiannis Giagourtas. Het ligt in beider ambitie het repertoire voor trompet en gitaar in allerlei stijlen te exploreren. Hierbij staan composities van o.a. J.S. Bach, J.B. Loeilleten G.F. Händel uit de Barokperiode op hun repertoirelijst. Het Romantische repertoire leent zich ook goed voor trompet en gitaar en zo staat o.a. ‘Le Montagnard’ van Napoleon Coste vaak op hun programma. Theo Hartman studeerde in 1983 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 1985-1990 werkte Theo als trompettist bij het Haifa Symfonie Orkest in Israël. Met het Haifa Koperkwartet heeft hij door geheel Israël opgetreden. Met het Israël SinfoniettaBeersheva maakte hij in 1987 een uitgebreide tournee als gasttrompettist door de Verenigde Staten, Canada en Engeland. gespeeld. Vanaf 1990 speelt hij als freelancer regelmatig bij Nederlandse symfonieorkesten. Met Duo BeyondLimits heeft Theo een unieke uitbreiding van zijn kamermuziek activiteiten. Yiannis Giagourtas is geboren in Alexandroupoulis, Griekenland. Yiannis heeft zijn muziekstudies met lof behaald aan het Atheneum Conservatorium “Maria Kallas” . Hierna heeft hij gestudeerd in Siena, Italië waar hij drie jaar in de prestigieuze klas van Oscar Ghiglia zat. In Dublin heeft hij vervolgens een mastertitel met onderscheiding bij John Feeley behaald. Een tweede mastertitel heeft Yiannis ook nog aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Zoran Dukic behaald. Yiannis geeft regelmatig recitals, masterclasses en lezingen zowel in Nederland als in het buitenland.

Duo Annette Scholten en Nanke Flach (cello, lame sonore en piano)annet scholten
Annette Scholten en Nanke Flach vormen een duo dat aanvankelijk muziek voor cello en piano speelde , maar sinds eind 2011 is daar een fascinerend instrument bijgekomen; de Lame Sonore, verwant aan de zingende zaag, maar door zijn grotere toonomvang ook geschikt om klassiek repertoire op uit te voeren. Annette Scholten studeerde cello aan het conservatorium te Groningen, waar ze afstudeerde als docerend en uitvoerend musicus met een extra aantekening voor kamermuziek.Nanke Flach studeerde piano aan het Utrechts conservatorium. Nanke is een veelgevraagd kamermusicus en begeleider. Zo begeleidt ze vaak deelnemers aan concoursen en festivals, maar speelde ook als pianiste in verschillende orkesten waaronder de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Het duo ontving in 2014 een eervolle vermelding op een muziekconcours op Sicilië. In mei 2015 maakten ze een tournee door de Verenigde Staten waarbij o.a. in Carnegie Hall in New York werd gespeeld. Ook traden ze meerdere keren op in het programma ‘Spiegelzaal’, uitgezonden vanuit het concertgebouw in Amsterdam. en in februari 2018 presenteerden zij hun cd ‘Angelo’, die zeer positief werd ontvangen.

Duo Alla Classica (viool en cello)alla classica Kopie
Duo Alla Classica bestaat uit Agnieska Papierska- viool en Pauline van de Pavert -cello en werd in 2009 opgericht en heeft sindsdien veel ervaring opgedaan met optredens in heel Nederland. Beiden hebben een masters studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag afgerond. Het duo heeft als doel de klassieke muziek voor iedereen toegankelijk te maken. Dit blijkt niet alleen uit de makkelijk te onthouden naam van het ensemble, maar ook uit de programmakeuze. Tijdens het spelen van livemuziek komt er veel positieve energie vrij, een genot voor zowel het publiek als de musici. De kwaliteit van de uitvoering heeft Alla Classica daarbij hoog in het vaandel staan.


Fryslân Brass (top ensemble van 11 professionele blazers)
In 1992 is de kopergroep Fryslân Brass opgericht door enkele topmusici uit Friesland
De leden van het 11 koppige ensemble hebben een professionele muziekopleiding genoten en zijn werkzaam als dirigent, muziekleraar of jurylid.friesland brass Kopie
De doelstelling van de oprichters was het publiek in een ontspannen sfeer te laten genieten van muziek op hoog niveau.Fryslân Brass heeft natuurlijk ook buiten hun provincie concerten gegeven, onder meer in Elspeet, Leiden, Warmond, Haarlem en Aalten, Hannover, Wenen, Boedapest Tsjechië.
Fryslân Brass heeft een zeer veelzijdig repertoire opgebouwd van klassieke muziek tot moderne amusementsmuziek.
Ook de humor ontbreekt niet op het programma. Onafhankelijke recensies spreken boekdelen:
-Fryslan Brass toont meesterschap- technisch perfect en muzikaal van grote klasse-bewondering afdwingend optreden- gedreven en technisch begaafde muzikanten.

Kortom: een ideaal orkest om het Festival Klassiek mee af te sluiten !

Prijzen
De kostprijs voor dit festival inclusief uitgebreide lunch en 5 concerten is 48.00 Euro p.p.
Daarop ontvangt u een korting van de VO-ING van 25 Euro zodat u slechts 23.00 Euro betaalt.
Het maximaal aantal leden dat hiervan gebruik kan maken is 30.
Het is raadzaam snel te reserveren omdat de vrije verkoop reeds is begonnen en vol=vol.
Uiterlijke inschrijfdatum 5 september 2019.

De tickets krijgt u bij aankomst uitgereikt door Ben Douwes
Wij hopen u te mogen verwelkomen op dit kleinschalige klassiek festival waarbij VO-ING leden voldoende tijd en ruimte hebben om elkaar te ontmoeten.

Met vriendelijke groet namens de activiteitencommissie Noord Nederland.
Contactpersoon: Ben Douwes 050-5016675 - 06-54921144


­