Slider

Om te kunnen inschrijven op de activiteiten dient u ingelogd te zijn. Bent u niet ingelogd?
Klik dan op de oranje knop INLOGGEN, rechtsboven.

Maximaal aantal deelnemers: 60
Nog beschikbare plaatsen: 0

25 September; een dag genieten van het bourgondische leven in Zeeuws-Vlaanderen

Van 25 september 2019 09:30 tot 17:45 uur.

U kunt helaas niet meer inschrijven.

Woensdag 25 september gaat het gebeuren, een dag genieten van het bourgondische leven in Zeeuws-Vlaanderen.

 zeeuw phil 2 Kopiezeeuw1 Kopiezeeuws mod 1 Kopie

Hierbij nodigen de werkgroepleden van VO-ING Rayon Zuid u uit, voor een bezoek aan een prachtig museum, een heerlijke mosselmaaltijd en lekker afzakkertje in een apart stukje Nederland.

Een dag Zeeland/Zeeuws-Vlaanderen begint in Noord-Brabant. Namelijk in Bergen op Zoom. We starten bij “restaurant De Raayberg” vanaf 9.30 uur bent u daar welkom. De parking van het restaurant is naast Guido Gezellelaan 90. Reizigers met de trein worden opgehaald om 9.45 uur bij het station. De bus brengt u dan naar het restaurant. Voor een ieder is er koffie met een Zeeuwse bolus waarna we zo rond 10.30 uur per bus vertrekken richting Axel voor een bezoek aan het museum “Het Warenhuis”. Dit stuk rijden we via de Westerscheldetunnel, welke met zijn 6,6 km lengte de langste geboorde tunnel in Nederland is. Zeker voor hen die nog nooit door dit soort tunnels zijn gereden is dit al een belevenis.

Aangekomen in Axel zal een gids ons door dit (speciaal voor ons geopende) unieke museum leiden, u zult uw ogen uitkijken. Het museum geeft naast een wisselende tentoonstelling, ook zicht op de geschiedenis van Zeeuws-Vlaanderen in al zijn pracht (b.v.klederdracht) en glorie.
Er is niet voor niets een bekend gezegde “Zeeuws-Vlaanderen, een landje apart”.

Hongerig na dit interessante bezoek brengt de bus ons naar de mosselstad van Nederland, Philippine. Bij restaurant Place du Marché gaan we genieten van een heerlijke mosselmaaltijd. A volonté dus zoveel mosselen als u wilt. Voor hen die geen mosselen lusten (zij missen dan wel een Zeeuwse zaligheid) is er een heerlijk gegratineerd vispannetje of steak (graag even van te voren aangeven)

Om na al deze heerlijkheden even bij te komen gaan we met de bus richting Hulst.
In Hulst strekken we dan even de benen om een stukje te wandelen over een deel van de historische vestingwallen, en brengen een bezoekje aan de historische “Doppele poort” en volgens NCRV lezers, de mooiste basiliek van Nederland https://historiek.net/willibrordusbasiliek-in-hulst-mooiste-kerk-van-nederland/4736/ 
Dan is het zoals, een oud en goed gebruik voorschrijft, na kerkbezoek, tijd om op het terras van “Het Bonte Hert” nog te genieten met een afzakkertje en lekkere snack.
Zo rond een uur of vijf gaan we terug richting ons vertrekpunt. Nu over Belgisch grondgebied waar de Belgen de onderdoorgang van de Westerschelde in drie stukken hebben geknipt, namelijk de Beveren-, Liefkenshoek en Thijsmanstunnel, om zo rond 17.45 uur in Bergen op Zoom deze dag te eindigen.

Voor inlichtingen over dit uitje kunt u contact opnemen met de volgende personen;

Rob Pieters, telefoon 0655101518 e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Cees Steenbakker telefoon 0622227615 e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ben Kolsteren telefoon 0654313323 e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven voor (maximaal 60 deelnemers) kunt u door middel van de button op deze pagina. De eigen bijdrage is vastgesteld op € 17,50.
Inschrijven kan tot 1 september.

Wat krijgt u hiervoor;

  • Rondreis per luxe touringcar.
  • 1 x koffie met bolus bij ontvangst.
  • Entree en gids bij het museum “Het Warenhuis” (Museumjaarkaarthouders doen ons een plezier deze mee te nemen en te tonen bij de ingang van het museum.)
  • Mosselmaaltijd in Philippine met 2 consumpties
  • 1 consumptie met bittergarnituur op het terras in Hulst.

Links naar;
Het museum “Het Warenhuis”; https://www.hetwarenhuis.nl/
Philippine; https://nl.wikipedia.org/wiki/Philippine
Restaurant Place du Marche; http://www.placedumarche.nl/restaurant
Restaurant Het Bonte Hert; http://www.hetbontehert.nl/
Hulst; https://nl.wikipedia.org/wiki/Hulst_(stad)


­