Slider
Maximaal aantal deelnemers: 80
Nog beschikbare plaatsen: 3

Nieuwjaarsreceptie woensdag 15 januari in restaurant De Soester Duinen, Soest

Van 15 januari 2020 tot 19:00 uur.

Nieuwjaarsreceptie woensdag 15 januari in restaurant De Soester Duinen, Soest
 
VO-ING (rayon Midden) nodigt u hierbij van harte uit voor onze nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 15 januari in restaurant De Soester Duinen, Soesterbergsestraat 188 te Soest.

soest4 400 soest2 400

Tijdens ons uitstapje in juli naar Artis vertelde een van de gidsen dat Artis in de tweede oorlog een belangrijke rol had gespeeld bij het opvangen van talloze bedreigde Amsterdammers. Dit jaar en volgend jaar wordt op tal van plaatsen de bevrijding herdacht.
Als vervolg op het uitstapje naar Artis leek het ons een goed idee de heer Frankenhuis uit te nodigen.

MD Frankenhuis 44 2 400Maarten Frankenhuis (1942) studeerde diergeneeskunde (promoveerde) en werd na zijn militaire dienst (res. kapt. pantserinf.), een praktijkperiode en diverse onderzoekperiodes, dierenartsonderzoeker in Diergaarde Blijdorp en in 1984 hoogleraar Bedrijfspluimveegeneeskunde aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Daarna was hij 13½ jaar directeur van de hoofdstedelijke dierentuin Artis.
Sinds zijn pensionering in 2003 houdt hij zich bezig met advisering, schrijven, het leiden van natuurreizen en het geven van lezingen.

Maarten Frankenhuis zal ingaan op wel en wee van Artis in de tweede wereldoorlog.
Hoewel Artis – vergeleken met andere Nederlandse dierentuinen - de meidagen van 1940 relatief ongeschonden doorkwam, kreeg de tuin het in de oorlogsjaren extra zwaar te verduren. Maar dankzij de bovenmenselijke inzet van de Artismedewerkers en hun directeur bleef Artis overeind. Zelfs in de Hongerwinter lukte het om het dierbestand redelijk op peil te houden. De dierentuin bleef open voor bezetter en bezoek, én bovenal als veilige vluchthaven voor de talloze bedreigde stadgenoten. Ondanks alle terreur, vervolging, honger en gebrek aan vrijwel alles, Artis hield stand!

Programma
14.30 Ontvangst met koffie en thee
15.00 Welkom door Peter Barneveld
15.15 Lezing door Maarten Frankenhuis
16.30 Borrel
17.30 Lopend buffet
19.00 Einde bijeenkomst

Bereikbaarheid
Vanaf de A28 bent u binnen 5 minuten rijden bij het restaurant vanaf station Amersfoort bent u er met een taxi binnen 10 minuten. De bus stopt voor de deur.
Deelnemers met voeding overgevoeligheid dienen dit tijdig bij het restaurant te melden, zodat men u hierover nader kan informeren. (035 603 6010)

Kosten
Deze bedragen € 20,- per persoon inclusief eten en drinken en worden medio januari automatisch geïncasseerd. Uiterste inschrijfdatum is 6 januari 2020. Maximum aantal deelnemers is 80.

Vragen
Heeft u vragen over de aangeboden activiteit, neem dan contact op met Wim Kastelijn, tel. 0644517848 of Liesbeth Willekes, tel. 0629256756.
Heeft u problemen met inloggen, stuur dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,
Namens VO-ING Rayon Midden

 

Disclaimer
Deelnemers aan enig evenement of activiteit van de VO-ING vrijwaren de VO-ING en haar organisatoren voor schadeaanspraken direct of indirect voortvloeiende uit hun deelname aan een VO-ING activiteit. De VO-ING aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade en/of letsel. De deelnemers aan de activiteit(en) doen zulks geheel voor eigen rekening en risico.    


­