Slider
Maximaal aantal deelnemers: 60
Nog beschikbare plaatsen: 0

Woensdag 31 juli: Bezoek ARTIS te Amsterdam

Van 31 juli 2019 tot 14:00
Bij artis

U kunt helaas niet meer inschrijven.

Woensdag 31 juli: Bezoek ARTIS te Amsterdam

 artis2 Kopieartis4 Kopieartis1 KopieRayon Midden nodigt u graag uit voor een leerzaam en interessant bezoek met rondleiding in ARTIS.
Vanaf 10.45 tot 11.00 uur wordt u ontvangen bij de hoofdingang van Artis. Hier ontvangt u uw toegangskaart voor uw bezoek aan een rookvrij ARTIS.
In het Planetarium (direct gelegen bij hoofdingang) gaat u eerst genieten van een kopje koffie/thee met appelgebak. Daarna wordt de totale groep deelnemers gesplitst in 4 groepen van 15 personen elk, uitgaande van 60 inschrijvingen.
Elke groep wordt door een professionele rondleider van ARTIS meegenomen voor een wandeling van 1½ uur. Geniet van de opmerkelijke verhalen over dieren, hun gedrag, voeding en verzorging, maar ook over planten en monumenten. Wie eet wat? Hoe gedragen de dieren zich? Hoe bevorderen de verzorgers natuurlijk gedrag bij de dieren? Wat doet ARTIS om dieren en planten voor de toekomst te behouden? Na deze uitleg bekijkt u ARTIS door een andere bril.
Na de rondleiding wordt u naar het restaurant De Twee Cheetahs gebracht, waar een uitgebreide lunch geserveerd wordt. Deze lunch zal ongeveer tot 14.00u duren maar daarmee hoeft uw bezoek aan ARTIS is niet tot een einde te komen. U kunt daarna op eigen gelegenheid tot sluitingstijd blijven. Alle consumpties na de lunch zijn voor eigen rekening.

Route en parkeren
ARTIS ligt in de Plantagebuurt, de culturele tuin van Amsterdam. Midden in het centrum van de stad komen in deze buurt cultuur en natuur samen. ARTIS is goed bereikbaar per openbaar vervoer en beschikt over een eigen parkeerterrein.

Bezoekadres
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Op drukke dagen, zoals tijdens vakanties, raakt het ARTIS-parkeerterrein en de omliggende wegen en parkeergarages snel vol. Het is verstandig om tijdens deze drukke dagen met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Dan sta je nooit in de file en kun je volop van je dag in ARTIS genieten.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer
Tram 14 vanaf Amsterdam Centraal Station stopt op halte ARTIS. Tramlijn 7 en 19 stoppen op het Alexanderplein, op loopafstand van ARTIS. Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Hiervandaan is het tien minuten lopen naar de Hoofdentree. Een ov-reisadvies van deur tot deur is samen te stellen op 9292.nl.

Bereikbaarheid per auto
Stippel je route uit met de routeplanner . Op drukke dagen is er beperkte parkeergelegenheid beschikbaar. We raden u aan om met het openbaar vervoer naar ARTIS te komen. Rondom Amsterdam wordt bovendien regelmatig aan de weg gewerkt. Kijk voor actuele informatie op amsterdam.nl/parkeren-verkeer .

Parkeren
ARTIS beschikt over een eigen parkeerterrein. ARTIS-bezoekers kunnen gebruikmaken van het voordelige ARTIS-parkeertarief. Op het parkeerterrein bevinden zich vijf invalidenparkeerplaatsen. Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de Hoofdentree. Op drukke dagen kan worden uitgeweken naar parkeergarage Markenhoven. We raden u aan dan met het openbaar vervoer naar ARTIS te komen.

Parkeertarieven ARTIS-bezoekers
Je krijgt een inrijkaart als je het parkeerterrein op rijdt. Parkeerdagkaarten zijn tegen inlevering van deze inrijkaart verkrijgbaar bij de kassa van ARTIS en de ARTIS-winkel. Parkeertarief 8.30 -0.00 uur 15 euro.

Kosten
De kosten bedragen € 15,00 per persoon (voor het totale programma) en worden geïncasseerd nadat u zich via de website heeft aangemeld. Let op, uiterste inschrijfdatum is 15 juli.
Er is plaats voor 60 personen, dus vol is vol.

Vragen
Heeft u vragen over deze activiteit of wilt u een dieetwens doorgeven, neem dan contact op met Liesbeth Willekes na 18.00 uur op 06 29 25 67 56 of Wim Kastelijn 06 44 51 78 48.


­