Maximaal aantal deelnemers: 50
Nog beschikbare plaatsen: -1

Donderdag 1 september - stadswandeling door het mooie Dokkum.

Datum: 01 september 2022 tot 15:15 uur.

U kunt helaas niet meer inschrijven.

Donderdag 1 september - stadswandeling door het mooie Dokkum.

 dokkum4 Aangepastdokkum3 Aangepastdokkum3 Aangepast

Donderdag 1 september heet het activiteitenteam Noord Nederland u van harte welkom voor deelname aan de stadswandeling door het mooie Dokkum. Dokkum, ook wel de Bonifatiusstad genoemd naar de 80-jarige missionaris die in het jaar 754 bij Dokkum werd vermoord. Hij werd wel meteen daarna heilig verklaard.

Als gevolg daarvan is Dokkum met zijn Bonifatiuskapel en -bron een nog frequent bezocht bedevaartsoord. Er gaat zelfs een gerucht dat het bronwater een geneeskrachtige werking zou hebben. Hoe het ook zij; er kan worden genoten van het Bonifatiusbier dat met het water van de bron wordt gebrouwen. In de binnenstad van Dokkum is het gezellig winkelen.

Dat het een vestingstad was is nog heel herkenbaar aan de omringende bolwerken met daarop een paar statige stellingmolens. In het centrum, bij het keerpunt van de elfstedentocht, staat het karakteristieke 17e eeuwse stadhuis. Dit zijn zomaar een paar grepen uit wat Dokkum de bezoekers allemaal heeft te bieden.

Te voet of met het ‘Dokkumer Lokaaltje’
U kunt de begeleide stadswandeling te voet doen. Voor de wat minder mobiele deelnemers of degenen die het rustig aan willen doen is er de mogelijkheid van een rondrit in het speciaal daarvoor ingehuurde ‘Dokkumer Lokaaltje’ met plaats voor 27 passagiers.
Wel graag bij de inschrijving vermelden of u hiervan gebruik wilt maken.
’s Middags staat een bezoek aan de Bonifatiuskapel op het programma. De kapel is op loopafstand van hotel Van der Meer en de parkeerplaatsen gelegen.

Het dagprogramma verloopt als volgt:

10.00-10.30 uur.
Ontvangst met koffie en gebak bij hotel Van der Meer, Woudweg 1, 9101VH, Dokkum (0519-292380). Hier kunnen eventueel ook kamers worden gereserveerd.
11.00-11.15 uur.
Begin van de stadswandeling en vertrek van het ‘Dokkumer Lokaaltje’.
13.00 uur.
Lunch in hotel Van der Meer.
14.00 uur.
Vertrek (mogelijk in 2 groepen) naar de Bonifatiuskapel en -bron. Voor een presentatie en een film.
14.15 uur.
Aankomst bij de kapel.
15.15 uur.
Einde dagprogramma.

Meer informatie:
Maximum aantal deelnemers 40.
Eigen bijdrage per deelnemer €15,-.
Uiterlijke inschrijfdatum 24 augustus.

Voor vragen of aanvullende informatie kunt u terecht bij:
Piety Heidstra, 0511-444059, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Suze Smit 06 52046093 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­

Voor deze activiteiten zijn nog plaatsen beschikbaar!


Ziet u geen inschrijfbutton, stuur dan een e-mail aan het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.