Maximaal aantal deelnemers: 50
Nog beschikbare plaatsen: 4

VO-ING Digitaal: “De ontwikkeling van het ING Kantorennet” - 7 oktober 2021, 20.00-21.30 uur

Van 07 oktober 2021 tot 21:30 uur.
Bij Digitaal

VO-ING Digitaal: “De ontwikkeling van het ING Kantorennet”
7 oktober 2021, 20.00-21.30 uur

Het overgrote deel van onze VO-ING leden zal zeker nog een zakelijke relatie met de ING bank hebben als afnemer van een of meer financiële diensten. Velen onder ons hebben daarnaast jarenlang gewerkt in de kantorenorganisatie van ING bank en/of Postbank . Zij allen volgen, denken wij, met grote belangstelling de ontwikkelingen binnen het kantorennet van ING bank.

De afgelopen jaren hebben we de dienstverlening aan klanten enorm zien veranderen. De belangrijkste trends zijn:
1) de voortdurend sneller en verdergaande digitalisering;
2) het teruglopend gebruik van cash en
3) de ontwikkeling van adviesgesprekken via een videoverbinding (Beeldgesprek).

Hiermee verandert de traditionele rol van het bankkantoor als distributiepunt voor bancaire diensten. Hoewel deze bewegingen al langere tijd gaande zijn, zijn zij als gevolg van de corona pandemie in een ING kantoornieuwe stroomversnelling geraakt. Voor ons alle reden om dit onderwerp nadere aandacht te geven via VO-ING Digitaal.

Ruud van Dusschoten, bestuursvoorzitter van ING Nederland, verwoordde onlangs de noodzaak tot verdere krimp . Hij sprak over de coronamaatregelen die dit proces hebben versneld en hoe de verdere digitalisering van bancaire diensten dit mogelijk heeft gemaakt. In een verklaring van de bank stelt hij:
“Het was al niet meer nodig om naar een kantoor te komen om een particuliere rekening te openen. Nu hoeft dat ook niet meer om een nieuw adres of mobiel nummer door te geven…….. Er blijven 59 ING kantoren bestaan, die zullen worden omgebouwd naar zogenaamde ‘ING-huizen. Daar kunnen klanten terecht met vragen over bankzaken en financieel advies. Het aantal servicepunten wordt uitgebreid van 246 naar 321.”

Tom DegenAl met al een goede reden om Tom Degen, Lead Business Development voor Retail Advice, en verantwoordelijk voor de distributiestrategie van ING te vragen deze visie van ING op het kantorennet nader toe te lichten.

Daarom hebben wij in samenwerking met ING een avond over het ING Kantorennetwerk georganiseerd.
Op donderdag 7 oktober van 20.00 tot uiterlijk 21.30 uur zal Tom Degen ons meenemen in de toekomstvisie met betrekking tot de kantorenorganisatie binnen ING.

Aanmelden?
Na aanmelding ontvangt u een aanmeldbevestiging en u ontvangt circa 1 week voorafgaand aan deze avond de nadere gegevens m.b.t. werkwijze en instructies om deze avond te kunnen volgen.

Joop Teunissen van Manen/Frank Sukel Commissie VO-ING Digitaal

­