Maximaal aantal deelnemers: 60
Nog beschikbare plaatsen: 0

Woensdag 29 september 2021: Een onvergetelijk dagje Zeeland met de VO-ING

Van 29 september 2021 tot 17:00 uur.

U kunt helaas niet meer inschrijven.

Woensdag 29 september 2021: Een onvergetelijk dagje Zeeland met de VO-ING

 trein2 Aangepastmuseum AangepastElburg 1 Aangepast    

 

Het mag weer en het kan weer en dus…doen we het weer !!!!!

De werkgroep van VO-ING ZUID nodigt jullie (weer) uit voor een dagje Zeeland op woensdag 29 september 2021. 

Ook deze keer begint het dagje Zeeland in Brabant en wel in Café-Zalencentrum “de Raayberg” te Bergen op Zoom. (Ingang parkeren voor navigatie: Guido Gezellelaan 90.)

Aankomst
Tussen 09.30 en 10.00 uur worden jullie ontvangen met koffie en een echte Zeeuwse bolus. (In Zuid Beveland wordt dit gebak gekend als: jikkemiene.)
Mensen die per trein reizen moeten zorgen om 09.44 aan te komen op station Bergen op Zoom. Daar staat aan de voorzijde van het station de bus klaar die jullie naar de Raayberg zal brengen.

Om ca 10.15 uur vertrekken we per bus naar Goes.
Vanuit Goes rijden we met de (stoom)tram naar Hoedekenskerke. Deze museumspoorlijn van de SGB loopt door de “Zak van Zuid Beveland” een fraai en kleinschalig cultuurlandschap met polders, boomgaarden, dijkjes, kerkdorpen en boerderijen.

Hoedenskerke
In Hoedekenskerke strekken we even de benen en kunnen we tevens een blik werpen over de Westerschelde. Daarna rijden we terug naar Goes.
Neem dan plaats in een andere coupé en ga aan de andere kant van de tram zitten; u ziet weer een ander panorama voorbij glijden!
Bij terugkomst in Goes stappen we weer in de bus en deze brengt ons naar Vlissingen.

Lunch
In Restaurant Arion, gelegen aan de Boulevard, gebruiken we de lunch.
Snuif hier de zilte zeelucht op en geniet tijdens de maaltijd van de voorbijvarende (zee)schepen. Om ca 13.30 uur vertrekken we naar het (totaal vernieuwde) Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp.

Museum
Dit museum toont de bewogen geschiedenis van onder meer Zeeland tijdens de tweede wereldoorlog waarbij de Slag om de Schelde een centrale plek inneemt.
Er wordt een persoonlijke inleiding gegeven en vervolgens kunnen we het museum en het park op eigen gelegenheid bezoeken. Het Bevrijdingspark is uniek in West-Europa.
Op verschillende plaatsen in het museum geven suppoosten zonodig nadere informatie.

Drankje en een hapje
Om 16.00 uur verzamelen we in het restaurant van het museum waar we kunnen napraten en genieten van een drankje en een hapje.
Om ca 16.30 vertrekt de bus naar Bergen op Zoom waar we afscheid nemen van elkaar.

Voor deze dag kunnen maximaal 60 personen inschrijven. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van slechts € 10,00.
Bent u in het bezit van een museumjaarkaart, dan graag meenemen en tonen bij het museum. De reis is geschikt voor mensen met een rollator.

Uw veiligheid
Om redenen van veiligheid en gezondheid kunnen alleen personen deelnemen die volledig gevaccineerd zijn of een recente negatieve coronatest kunnen laten zien. Als de corona maatregelen niet veranderen is een mondkapje in de bus verplicht. Iedereen dient zelf voor zijn eigen mondkapje te zorgen.

Inschrijven
U kunt zich tot uiterlijk 1 september aanmelden of eerder, indien vol.
Heeft u problemen met inschrijven, stuur dan even een e-mail aan het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie?
Voor informatie over de dag kan contact worden opgenomen met:
Cees Steenbakker, tel. 06-22227615 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Rob Pieters, tel. 06-55101518 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­