Maximaal aantal deelnemers: 90
Nog beschikbare plaatsen: 1

Zaterdag 18 september 2021: Boottocht met MS. Stortemelk van Amsterdam naar Spakenburg.

Van 18 september 2021 tot 18:30 uur.

Zaterdag 18 september 2021: Boottocht met MS. Stortemelk van Amsterdam naar Spakenburg.

 elburg4 Aangepastelburg2 AangepastElburg 1 Aangepast    

 

Na lange tijd zonder uitstapjes heeft het team van VO-ING Noordwest het genoegen u weer een boottocht aan te bieden naar het levendige dorp
Spakenburg. (Download hier de plattegrond van Spakenburg)
Het dorp is gelegen aan de voormalige Zuiderzee omgeven door polderlandschappen en het Eemmeer. Oude vissershuisjes en de visafslag ademen bij elk aangezicht nog de historie van vroeger, de botterwerf, de parel is de oude scheepstimmerwerf.
De museumhaven is de ziel van Spakenburg, dit pittoreske decor geeft je het gevoel door de levende historie van een oud vissersdorp te lopen.
Er is op zaterdag een gezellige markt, die u kunt gaan bezoeken of naar het klederdracht of visserijmuseum, ook zijn er leuke winkeltjes en
kunt u een terras bezoeken of een lekker ijsje nuttigen. Spakenburg heeft een veelzijdig aanbod.

Het programma zier er als volgt uit:

We stappen aan boord op Steiger 14, achter het Centraal Station, helemaal LINKS naast het Y-veer. Er zal iemand bij de ingang staan om u op te vangen. (Download hier de plattegrond)

10.00 uur: Ontvangst aan boord met koffie/thee met iets lekkers

10.15 uur: Vertrek schip voor vaartocht over het IJ, door de Oranjesluizen het buiten IJ en Markermeer op om langs Durgerdam, het Vuurtoreneiland, Forteiland
Pampus te varen. Vervolgens varen jullie het Gooimeer op langs Naarden, Oud Valkeveen en Huizen naar de mooie haven van Spakenburg.
Onderweg zal een lekkere lunch bestaande uit diverse broodjes worden geserveerd.

13.15 uur:  Aankomst haven. Hier hebben jullie tot 15.30 vrije tijd om op eigen gelegenheid door dit mooie dorp te wandelen, museum of markt te bezoeken en/of een terrasje te pikken.

15.30 uur: Vertrek schip terug naar Amsterdam met onderweg een lekkere BBQ met diverse drankjes (bier van de tap, frisdrank, jus d’orange, rode of witte wijn
ter afsluiting van deze dag.

18.30 uur: Aanmeren bij afstapplaats kade steiger 14

In verband met het huidige coronavirus wordt u verzocht bij het aan boord gaan van het schip een geldig vaccinatiebewijs te kunnen tonen of een geldig testbewijs.
Er is een restrictie van kracht dat als er van overheidswege nieuwe strengere maatregelen worden afgekondigd,  zal de boottocht helaas geen doorgang kunnen vinden.
Er zal dan restitutie van uw betaling worden geregeld.

Maximale aantal deelnemers: 90 personen Prijs voor deze excursie: 50 euro per persoon

Rollatorvriendelijk. Eventueel opgave vegetarisch menu. Aanmelding via de website tot 10 september 2021.

De organisatie voor deze dag is in handen van Anneke Veltkamp mobiel bereikbaar 06 290 525 63 en bij verhindering Frans Proper mobiel bereikbaar 06 11511796

Als u problemen hebt met het inschrijven, kunt u contact opnemen met het secretariaat. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We ontvangen alle deelnemende leden graag aan boord en wensen jullie een hele fijne dag toe.

 


­