Maximaal aantal deelnemers: 70
Nog beschikbare plaatsen: 3

VO-ING Digitaal: 1 juni 2021 “Het geld moet rollen?” “Mark Buitenhek over de ontwikkelingen van betalingsverkeer” 20.00-21.30 uur

Van 01 juni 2021 tot 21:30 uur.
Bij Digitaal

VO-ING Digitaal: Dinsdag 1 juni 2021: “Het geld moet rollen?”
“Mark Buitenhek over de ontwikkelingen van betalingsverkeer”, 20.00-21.30 uur

Beste VO-ING lid,

“Het geld moet rollen” is een gedachte die veel (oud-)ING-ers vertrouwd in de oren klinkt. Als bankinstelling was en is ING bank een grote speler in de afhandeling van chartale en girale transacties. Nog geen twintig jaar geleden vervulde de bank zelfs een essentiële rol in het betalingsverkeer binnen Nederland en ook daarbuiten. In die tijd was de positie van banken als dienstverlener in het betalingsverkeer als vanzelfsprekend. Inmiddels is de wereld totaal veranderd. Het geld rolt niet veel meer en er zijn nu vooral talloze digitale transacties nationaal en internationaal. We hebben ook te maken gekregen met andere wereldwijd dominante spelers die met de onstuimige groei van het on line winkelen de positie van de banken in het nauw hebben gebracht op het vlak van de afhandeling van betaal transacties. Daarnaast heeft de Covid 19 pandemie een belangrijke zet gegeven die het contante betalen bijna heeft doen verdwijnen als gevolg van het contactloze betalen. Er is dus veel aan de hand binnen het betalingsverkeer en de positie van ING bank staat onder druk.
Een goede reden om de zeer ervaren betaalman Mark Buitenhek, directeur ING Global Transaction Services uit te nodigen voor een inhoudelijke duiding in het kader van onze virtuele avondbijeenkomsten. Mark BuitenhekMark Buitenhek

Mark Buitenhek(1966) is bekend binnen ING met ruim 30 bank ervaring bij ING. Hij is nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verkoop betalingsverkeer en cash management, trade finance en cards op ING-groepsniveau. Op 1 juni aanstaande zal Mark ons een beeld schetsen van de onstuimige ontwikkelingen in het betalingsverkeer van begin 2000 tot heden. Daarnaast zal hij ook zijn verwachtingen uitspreken naar de toekomst van de bancaire sector als het gaat om betaaltransacties. Graag gaat hij op deze avond in discussie met de deelnemers over de gevolgen van alle veranderingen.

De virtuele bijeenkomst zal een combinatie worden van kennismaken met Mark, met zijn niet aflatende gedrevenheid voor het betalingsverkeer en een inhoudelijke presentatie van zijn kant. Maar de avond zal ook een interactief karakter hebben met de gelegenheid tot discussie over betalingsverkeer en de positie van ING in deze.

Is jouw interesse gewekt? Meld je dan aan als een van de deelnemers aan deze virtuele bijeenkomst.

Wacht niet te lang, want ook voor deze bijeenkomst hebben we een maximum van 70 deelnemers gesteld! Deelname is gratis.

We zien uit naar deze avond samen!

Commissie VO-ING Digitaal

Joop Teunissen van Manen
Frank Sukel

­