Slider
Maximaal aantal deelnemers: 25
Nog beschikbare plaatsen: 22

VO-ING Digitaal: dinsdag 20 april: Film! Het veelzijdige oeuvre van regisseur Stanley Kubrick

Van 20 april 2021 tot 21:30 uur.
Bij Digitaal

Vanaf dinsdag 20 april: Film! Het veelzijdige oeuvre van regisseur Stanley Kubrick

kubrick 2

In samenwerking met Prof. Dr. Peter Liebregts, hoogleraar Moderne Engelstalige Letterkunde en Cultuur aan de Universiteit van Leiden, bieden wij u een serie on line colleges aan over het filmoeuvre van de beroemde en zeker ook baanbrekende Amerikaanse regisseur Stanley Kubrick (New York 1928 - Childwickbury Manor 1999). Stanley Kubrick is alom bekend in de wereld van de cinema met films met zeer uiteenlopende thema’s zoals onder meer Lolita, Dr Strangelove, A Clockwork Orange, 2001: A Space Odyssey en Eyes Wide Shut. Stanley Kubrick was een regisseur die helemaal ging voor zijn vak tot aan zijn plotselinge dood in 1999. De opnames van de laatstgenoemde film had hij net voor zijn overlijden kunnen afronden.

In vijf colleges zal Peter Liebregts de vele aspecten van het filmwerk van Stanley Kubrick belichten, waarbij telkens één film van zijn hand centraal staat. Peter Liebregts is zeer deskundig op het vlak van moderne Engelstalige literatuur, cultuur en film, en in het bijzonder ook de kruisverbanden tussen literatuur en film. Hij heeft meermalen cursussen voor Master-studenten over het werk van Stanley Kubrick gegeven, waarin hij zowel de inhoudelijke als ook de stilistische/ cinematografische kanten van zijn films voor het voetlicht brengt. Hij heeft zich mede ook onder invloed van alle Corona beperkingen, het effectief gebruik van on line audiovisuele middelen eigen weten te maken. Dit maakt zijn on line colleges tot levendige, zeer informatieve en zeker ook inspirerende virtuele bijeenkomsten.

Het collegeprogramma, dat Peter Liebregts voor ons zal verzorgen, ziet er met een selectie van vijf films als volgt uit:

  • 20 april 2021 ‘Dr Strangelove’
  • 18 mei 2021 ‘2001: A Space Odyssey’
  • 15 juni 2021 ‘Barry Lyndon’
  • 13 juli 2021 ‘The Shining’
  • 7 september 2021 ‘Eyes Wide Shut’

    De colleges vinden telkens in de avond plaats met als aanvangstijdstip 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur.

Kosten
Voor deze cursus rekenen wij een eigen bijdrage van € 45,-.

Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers en de cursus vindt daadwerkelijk doorgang bij minimaal 15 deelnemers.

Nadat u zich heeft ingeschreven ontvangt u circa 1 week voorafgaand aan de sessie een e-mailbericht met de link en nadere instructies.

N.b. Om voor uzelf het maximale rendement uit de colleges te halen adviseren wij u dringend om de films voorafgaand aan het desbetreffende college te bekijken. De films zijn nog makkelijk verkrijgbaar, zowel individueel als in box-vorm. Maar wellicht kent u de films al en heeft u ze eerder al gezien.

 

 

 

­